Hrvatski Telekom započeo postupak prodaje dionica Optima telekoma

HT je, sukladno rješenju Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja iz 2017. godine, započeo postupak prodaje dionica Optime koje su oni i Zagrebačka banka privremeno držali

Sandro Vrbanus petak, 31. siječnja 2020. u 13:44

Hrvatski Telekom je danas, a u skladu s rješenjem Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja od 9. lipnja 2017. godine o uvjetno dopuštenoj koncentraciji poduzetnika HT-a i Optime, započeo postupak prodaje dionica Optime.

Kako je tada bilo određeno, do 31. siječnja 2020. godine, u skladu sa odlukom AZTN-a HT je bio obvezan objaviti oglas o ovoj prodaji, što je danas i učinjeno.

Hrvatski Telekom je, dakle, započeo s postupkom prodaje svih svojih dionica društva OT-OPTIMA TELEKOM d.d. pri čemu HT, sukladno Ugovoru koji je sklopljen između društava Zagrebačka banka d.d. i HT u odnosu Optimu, ima pravo da pod određenim uvjetima zajednički proda i dionice Društva koje drži ZABA. HT-ov udjel u temeljnom kapitalu Optime iznosi 17,41%, a ZABA drži 36,90% udjela.

Oglas za prodaju dionica Optime objavljen je 31. siječnja 2020. godine u tiskanom izdanju međunarodnog financijskog glasila Financial Times. Cjelovit tekst Poziva za podnošenje ponuda za stjecanje dionica Optime dostupan je na internetskoj stranici HT-a, na ovom mjestu.

Rok za podnošenje ponuda istječe 2. ožujka 2020. godine, u 12:00 sati po srednjeeuropskom vremenu.