14 tisuća kućanstava u Velikoj Gorici dobit će pristup optičkoj mreži

Hrvatski Telekom ulaže 29 milijuna kuna u spajanje Velike Gorice na optiku, gdje će 14.000 kućanstava imati će mogućnost korištenja ultra brzog pristupa Internetu

Bug.hr utorak, 28. srpnja 2020. u 19:07

Hrvatski Telekom je započeo s implementacijom optičke infrastrukture na području grada Velike Gorice, što će građanima tamo omogućiti gigabitne brzine pristupa Internetu.

Projekt vrijedan oko 29 milijuna kuna omogućit će spajanje čak 14.000 kućanstava na ultra brzi Internet uz brzine preko 100 Mbit/s, a u budućnosti će te brzine ići i preko 1 Gbit/s, poručili su iz HT-a.

"Optičke mreže do kućanstava bez sumnje omogućuju najkvalitetniji i najbrži pristup Internetu i sastavni su dio digitalizacije društva, povećanja gospodarske konkurentnosti i kvaliteta života. Jako nam je drago što je Velika Gorica dio naših optičkih ulaganja, što će velikom broju građana omogućiti napredno korisničko iskustvo kroz uživanje u ultra brzoj povezanosti. Hrvatski Telekom ove godine i u izazovnom poslovnom okruženju nastavlja sa svojim investicijskim planovima čemu svjedoči i rekordni, 60-postotni rast u pokrivanju hrvatskih kućanstava optikom koji planiramo realizirati ove godine", izjavio je Boris Drilo, član Uprave Hrvatskog Telekoma za tehniku i informacijsku tehnologiju.

"Suvremena komunikacijska infrastruktura velikih brzina u današnjem vremenu jedan je od najvažnijih preduvjeta gospodarskog razvoja i privlačenja investicija, ali isto tako je važna u i svim drugima sferama društvenih aktivnosti, posebice obrazovanja. U Gradu Velika Gorica zadnjih godina kontinuirano radimo na unapređenju komunikacijske infrastrukture, od izrade plana razvoja širokopojasnog interneta do postavljanja brojnih pristupnih točaka za besplatan bežični pristup internetu. Planirana investicija Hrvatskog Telekoma u optičku infrastrukturu na području Velike Gorice predstavlja do sada najznačajniji razvojni projekt ovog tipa koji je podjednako bitan i za gospodarske subjekte i institucije, kao i za kućanstva", izjavio je ovom prigodom gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.