Započelo odašiljanje HD programa s odašiljača Sljeme

Odašiljanje TV programa u HD rezoluciji i u DVB-T2 HEVC sustavu započelo je ovoga petka. Prema najavama prvo je uključen odašiljač Sljeme

Sandro Vrbanus subota, 7. rujna 2019. u 09:00

Ovoga petka, 6. rujna 2019. godine, izvijestili su iz Odašiljača i veza, pokrenuto je odašiljanje televizijskih programa u HD rezoluciji s odašiljača Sljeme u novom multipleksu M2 u DVB-T2 sustavu s HEVC standardom kodiranja video signala, čime je započet prijelaz odašiljanja s DVB-T na novi DVB-T2 sustav.

Gledatelji mogu naći HD programe pokretanjem pretraživanja na svojem prijamniku, uz uvjet da je prijamnik DVB-T2 HEVC kompatibilan, a u stambenim zgradama potrebno je dodatno prilagoditi zajednički antenski sustav, u kratkom su priopćenju naveli iz OiV-a.

HD napokon u Hrvatskoj

Odašiljači i veze su prema odluci HAKOM-a u srpnju ove godine dobili dozvolu za uporabu RF spektra za zemaljsku digitalnu televiziju za multiplekse M1, M2 i L1 na području Republike Hrvatske za multiplekse M1, M2 i L1 na području Republike Hrvatske.

Planirani početak odašiljanja HD signala bio je najkasnije do 15. rujna, a sada vidimo da se s uključivanjem počelo i nešto ranije. Prema ranije objavljenim informacijama, prvi nakladnici koji će OiV-u isporučivati program u visokoj rezoluciji su Hrvatska radiotelevizija i NovaTV, a njima se priključila i MrežaTV.

Do kraja listopada HD programi bit će emitirani i s OiV-ovih lokacija Sveta Nedjelja i Zagreb-Prisavlje 3, da bi najkasnije do 15. studenoga DVB-T2 signalom bio pokriven i ostatak Hrvatske.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi