Hisense U8H je Mini LED TV koji se diči kvalitetnim lokalnim zatamnjenjem i visokom svjetlinom

Mini-LED televizori svojom cijenom ponekad nadilaze i OLED ponudu. Hisense je u svoj srednjoj kategoriji ponudio U8H, televizor koji ima tu tehnologiju, dobre gaming perfomanse i ne previsoku cijenu

Bug.hr nedjelja, 18. prosinca 2022. u 10:15
SPECIFIKACIJE - Hisense 65U8HQ
Ekran 55" mini LED/ 4K (3.840x2.160) / 120 Hz
HDR Da (HDR10+, Dolby Vision HDR 10, HLG)
Konektori 4x HDMI (2x HDMI 2.1),  2x USB (1x USB 3.0)
Mreža LAN, Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth
Softver VIDAA U6

Uđete li u bilo koju trgovinu s televizorima, teško ćete od šume modela razaznati koji je idealan za vašu dnevnu sobu. U tako kompetetivnom okruženju kojemu brojnim modelima doprinosi i Hisense, važno je odrediti koje su to mogućnosti za isticanje među konkurencijom.

Kineski proizvođač koji je na globalnom tržištu vrlo jak igrač u svom paketu nudi najnovije tehnologije poput mini LED i uz to ima pristupačnije cijene od konkurencije.

Hisense dolazi nakrcan tehnologijama od kojih su najbitnije Mini LED i punokrvni sustav lokalnog zatamnjenja
Hisense dolazi nakrcan tehnologijama od kojih su najbitnije Mini LED i punokrvni sustav lokalnog zatamnjenja

Serija U8HQ dolazi u tri veličine. Uz startnu 55 inčnu, tu su još modeli od 65 i 75 inča, a model s najmanjom dijagonalom od 55 inča ima cijenu oko 1.000 eura, odnosno 7.599 kuna (u trenutku objavljivanja članka).

Što se tiče Hisense 65UHQ, glavni feature mu je upotreba Mini-LED tehnologije u kombinaciji s full array local dimming, odnosno najboljom verzijom lokalnog zatamnjenja koja zajedno s Mini-LED osvjetljenjem dovodi do boljeg prikaza crne boje i većeg kontrasta. Uz to, Hisense i na U8HQ donosi quantum dot tehnologiju koja svojim nano česticama omogućuje bolji prikaz boja.

Sličan model na tržištu dolazi u ULED serijama koje imaju VA panel, dok ovaj model ima IPS-ADS panel. VA ekrani imaju nešto bolji kontrast, dok ćete ovdje dobiti širi kut gledanja. Maksimalna svjetlina pomalo zaostaje za VA panelom, no i dalje je visoka i doprinijeti će HDR iskustvu, a ova serija ima široku podršku za HDR formate uključujući i Dolby Vision.

Tu su i dva HDMI 2.1 priključka s kojima možete iz Plejke reproducirati 4K sadržaj u 120 Hz
Tu su i dva HDMI 2.1 priključka s kojima možete iz Plejke reproducirati 4K sadržaj u 120 Hz

Treba istaknuti dodatne mogućnosti koje je u odnosu na prošle generacije ugradio Hisense u svoju mini LED seriju televizora, pa tako imamo dva HDMI 2.1 priključka. U specifikacijama doznajemo da su ulazi 3 i 4 navedeni kao oni koji podržavaju 4K na 120 Hz. Sve to bitno je zbog korisnika koji će igrati igre na ovoj seriji. Televizor podržava varijabilno osvježavanje ekrana i auto low latency mode što će dodatno poboljšati doživljaj kada spojite konzole nove generacije.

Kod nas ova serija televizora dolazi s Hisenseovim vlastitim pametnim sučeljem VIDAA U6 koje možda nema širinu poput Google TV-a, ali ima sve najbitnije streaming aplikacije dostupne. Izrada televizora je kvalitetna s vrlo tankim rubovima oko ekrana na sve četiri stranice. Metalni stalak mogao bi se lijepo uklopiti u dnevni boravak, a stražnju plastičnu stranu ionako nećete gledati.