LG će iduće godine povećati proizvodnju 77-inčnih OLED TV-a

Tvrtka LG će 29. kolovoza započeti proizvodnju panela u novom postrojenju u Kini, u kojem će iduće godine započeti proizvodnja 77-inčnih OLED zaslona, nakon čega se očekuje smanjenje cijene istih

Matija Pavlić utorak, 20. kolovoza 2019. u 09:01

Tvrtka LG najavila je potez koji bi iduće godine trebao OLED televizore s dijagonalom od 77 inča učiniti nešto pristupačnijima odnosno njihove bi cijene iduće godine mogle padati.

Naime, južnokorejska tvrtka će 29. kolovoza otvoriti postrojenje za proizvodnju u kineskom Guangzhou. Do kraja ove i početkom iduće godine u tom će se postrojenju proizvoditi 55 i 65-inčni OLED paneli.

U drugom kvartalu iduće godine očekuje se početak proizvodnje 77-inčnih OLED panela pri čijoj će se proizvodnji koristiti Multi-Model Glass (MMG) tehnologija, koja će omogućiti da se uz 77-inčne OLED panele iz istog supstrata proizvode i 48-inčni OLED paneli.

Prema IHS Markitu proizvodnja 77-inčnih OLED zaslona u spomenutom postrojenju bi iduće godine mogla doseći 60.000 primjeraka. Za usporedbu, 77-inčni OLED paneli LG Displaya zasad se proizvode samo u postrojenju u matičnoj Južnoj Koreji (Paju), a godišnje se proizvede oko 27.000 takvih panela.