LG do kraja godine gasi proizvodnju LCD TV panela u Južnoj Koreji

Na konferenciji za novinare CEO LG Displaya, Jeong Ho-young, najavio je kako će tvrtka do kraja ove godine ugasiti proizvodnju LCD TV panela u Južnoj Koreji te će se orijentirati na OLED TV panele

Matija Pavlić ponedjeljak, 13. siječnja 2020. u 06:00

Uoči ovogodišnjeg CES-a u Las Vegasu, glavni izvršni direktor tvrtke LG Display, Jeong Ho-young, održao je konferenciju za novinare na kojoj je iznio neke buduće planove tvrtke. 

Najavio je zaokret tvrtke tijekom ove godine koji uključuje prestanak proizvodnje LCD TV panela u Južnoj Koreji do kraja ove godine.

Proizvodnja LCD TV panela neće prestati (nastavit će se njihova proizvodnja u postrojenjima u Kini), no tvrtka će se u budućnosti orijentirati odnosno staviti naglasak prvenstveno na proizvodnju OLED TV panela.

Pa je tako već za 2020. godinu postavljen cilj koji uključuje proizvodnju 6 milijuna OLED TV panela (dvostruko veća količina u odnosu na 2019. godinu).

Jeong navodi kako je na proizvode bazirane na OLED tehnologiji zainteresirano sve više tvrtki te da to tržište konstantno raste. Trenutačno tržište OLED TV-a ima zastupljenost od 20%, koja bi u iduće dvije do tri godine trebala narasti na 30%.