OnePlus obećao trogodišnju softversku podršku za televizore

Kako bi budućim kupcima pametnih televizora pokazali da su ozbiljno shvatili svoj posao iz OnePlusa je stiglo obećanje kako će njihovi televizori imati trogodišnju softversku podršku

Stjepan Bilić petak, 30. kolovoza 2019. u 17:46

OnePlus će idućeg mjeseca predstaviti svoje prve pametne televizore. Kao i većina drugim sličnih uređaja na tržištu i OnePlus TV temeljit će se na Android platformi. Zahvaljujući tome, televizor će se moći koristiti i kao svojevrsni multimedijalni centar, za gledanje filmova i serija preko streama, slušanje glazbe preko YouTubea te igranja igara s Google Playa i drugo.

Svjesni kako ulaze na tržište na kojem većina proizvođača pametnih televizora nije sklona redovnom ažuriranju softvera, a time ni otklanjanju bugova morali su poduzeti određene korake kako bi povratili povjerenje onih kupaca koji su se do sada opekli s nabavkom pametnog televizora. Stoga su javno objavili obećanje kako će njihovi televizori primati softversku podršku u trajanju tri godine, u tom razdoblju kupci će moći računati na kako na novije inačice platforme, tako i na zakrpe kojima će se rješavati otkriveni bugovi.

Obećanje je dao prvi čovjek tvrtke OnePlus – Pete Lau, pa ono ima posebnu težinu. Lau je dodao i kako je njihov pametni televizor prvi korak u smjeru stvaranja vlastitog IoT ekosustava. Na službenom forumu tvrtke navodi se kako će gore navedeno biti moguće jer će OnePlus blisko surađivati s Googleom kako bi optimizirao Android platformu za OnePlus TV.

Podsjetimo, do sada se zna kako će OnePlus TV najprije stići na indijsko tržište. Potom će se OnePlus TV proširiti i na druga tržišta, uključujući i europsko. Službeno predstavljanje održat će se tijekom rujna, a barem jedan od modela imat će 55“ QLED zaslon. Prvi model stići će s Androidom 9.0, imat će oko 2,5 GB RAM-a te razlučivost od 1.920 x 1.080 točaka.