Uber donira 2.000 besplatnih vožnji djelatnicima hrvatskih bolnica

Besplatne vožnje moći će koristiti svi djelatnici bolnica za transport na posao i s posla, a u donaciju je uključeno jedanaest zdravstvenih ustanova iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Rijeke i Zadra

Sandro Vrbanus subota, 25. travnja 2020. u 07:00

Kako bi zahvalilo svim djelatnicima bolnica na svemu što čine već dva mjeseca od pojave pandemije te im olakšao svakodnevno putovanje na posao i s posla, Uber je donirao dvije tisuće besplatnih vožnji, doznajemo od njih danas.

Ova je donacija nastavak suradnje Ubera i Ministarstva zdravstva, jer je djelatnicima u zdravstvu do sada u sklopu programa UberMedics na raspolaganju bio popust od 20%, a sada će dvije tisuće vožnji moći iskoristiti besplatno.

Besplatne vožnje svim zaposlenicima

"Izvrsne medicinske sestre, liječnici i osoblje bolnica čine fantastičan posao na prvoj liniji borbe s ovom krizom i svi u Uberu želimo im zahvaliti na nadljudskim naporima koje ulažu. Nadamo se da im na ovaj način – prijevozom – možemo barem malo pomoći s obzirom da neumorno rade danju i noću”, kazao je Dara Khosrowshahi, izvršni direktor Ubera.

Besplatne vožnje moći će koristiti svi djelatnici bolnica koje su uključene u UberMedics program, uključujući liječnike, medicinske sestre i tehničare, sanitetsko osoblje, čistačice i sve druge zaposlenike koji vrijedno rade na prevenciji širenja virusa COVID-19.

Bolnice uključene u UberMedics program su: KBC Zagreb, KBC Sestre Milosrdnice, Klinika za tumore, KBC Sestre milosrdnice, KB Sveti Duh, KB Dubrava, KB Merkur, KIB Dr. Fran Mihaljević, KBC Split, KBC Rijeka, OB Zadar i OB Dubrovnik.