Amerikanci provjeravaju svoje mobilne uređaje i do 96 puta dnevno

Prema istraživanju tvrtke Asurion na ljeto prošle godine ispitanici u SAD-u u prosjeku su svoje mobitele pregledavali svakih 10 minuta ili oko 96 puta dnevno

Matija Pavlić nedjelja, 15. ožujka 2020. u 02:28

Tvrtka Asurion je na ljeto prošle godine u SAD-u provela istraživanje o navikama tamošnjih korisnika što se tiče njihovih pametnih telefona (rezultati su objavljeni sada u jeku epidemije koronavirusa).

Istraživanjem provedenim nad 1998 korisnika u kolovozu 2019. godine utvrđeno da u prosjeku tamošnji korisnici provjeravaju svoje mobilne uređaje svakih 10 minuta  ili oko 96 puta svakog dana.

Oko 45% ispitanika koristilo je svoje mobilne uređaje i u javnim WC-ima. Oko 60% ispitanika nije moglo bez svojih mobilnih uređaja niti u kafićima i restoranima prilikom konzumacije jela i pića te u javnom prijevozu.

Savjetuje se čišćenje uređaja koje uključuje uklanjanje maskice i onda brisanje mobilnog uređaja krpom od mikrovlakana koja je natopljena izopropilnim alkoholom.

Za samu maskicu dovoljan je sapun i voda, sprej za dezinfekciju, dezinfekcijske maramice ili sredstvo za čišćenje stakla ako se radi o plastici ili staklu, ili pak sredstvu za čišćenje kože ili sapunu i vodi ako se radi o kožnoj maskici. Najbolji način dezinficiranja uređaja je uporaba ultraljubičastog zračenja.