FIVE prkosi statistici: ženama daju plaće jednake ili više nego muškarcima

Domaća digitalna agencija FIVE objavila je kako je njihov tim organski nastao kao mjesto u kojem je ravnopravnost spolova na istaknutom mjestu, a u nekim su segmentima žene čak i u prednosti

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 2. studenog 2020. u 14:30

Agencija FIVE osnovana je 2007. godine i od tada je izrasla u jednog od vodećih pružatelja digitalnih usluga u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Ured u New Yorku, primjerice, imaju već deset godina, a ovu bi godinu mogli zaključiti s prihodima koji će im prvi puta biti na razini od 100 milijuna kuna. Pandemija, dakle, nije zaustavila rast FIVE-a – naprotiv, od njezinog su početka zaposlili preko 40 novih radnika.

Otkako je osnovan, FIVE je nastajao kao mjesto jednakosti, pa je tako najnovije interno istraživanje pokazalo da su žene u njihovom timu ne samo ravnopravne, nego ponekad i u boljem položaju od svojih muških kolega.

Žene u FIVE-u drže 41% upravljačkih pozicija, značajno više od industrijskog prosjeka
Žene u FIVE-u drže 41% upravljačkih pozicija, značajno više od industrijskog prosjeka

FIVE tako u 2020. godini zapošljava 35% žena, što je dvostruko više od europskog i 40% više od američkog standarda za ovu industriju. Žene prednjače u njihovom dizajnerskom odjelu, gdje ih je 63%, dok je na pozicijama developera zaposleno 14% žena – što je nešto bolje od hrvatskog prosjeka koji u developerskoj industriji iznosi 13%. Među projektnim menadžerima u FIVE-u je 44% žena.

Plaćene bolje od kolega

U timu zaduženome za dizajn žene u ovoj agenciji imaju u prosjeku 1% veće plaće od muškaraca. U usporedbi s ostatkom Hrvatske, ovo je značajan pomak jer podaci pokazuju da su dizajnerice u nas u prosjeku plaćene 25% manje od dizajnera.

U developerskim timovima FIVE svoje zaposlenice plaća 3% (bruto oko 600 kuna) više nego zaposlenike, dok je razlika najvidljivija među projektnim menadžerima gdje članice tima zarađuju u prosjeku 6% (1.300 kuna bruto) više od svojih muških kolega.

"Trenutno je kod nas od ukupnog broja zaposlenih 35% žena, a 41% liderskih pozicija drže žene. Zanimljivo je što taj postotak nismo aktivno 'ganjali' već se dogodio organski, zapošljavali smo ljude prema njihovim vještinama i prema tome kako se uklapaju u FIVE kulturu i vrijednosti. S obzirom na stanje i prosjeke u industriji, možemo reći da smo zadovoljni našim brojkama, uz naravno želju da se s vremenom i povećaju", poručili su iz FIVE-a za Bug.hr.