Netflix 70 posto korisnika upotrebljava putem TV-a

Netflix je proveo istraživanje navika njihovih korisnika prema kojem najviše korisnika pri postupku iniciranja pretplate najčešće koriste osobna računala, a kod praćenja sadržaja televizore

Matija Pavlić petak, 9. ožujka 2018. u 07:00

Netflix je odlučio u javnosti predstaviti određene statističke podatke vezane za navike korisnika što se tiče njihove usluge za streamanje video sadržaja.

Što se tiče korištenog uređaja kod iniciranja pretplate na Netflixove usluge, najviše korisnika preferira to obaviti putem osobnog računala (njih 40%), oko 35% korisnika pretplatilo se putem pametnih telefona, 25% putem pametnih televizora i 5% putem svojih tablet uređaja.

Što se tiče praćenja sadržaja na Netflixu, najviše korisnika upotrebljava televizore (70% korisnika), 15% korisnika za praćenje sadržaja upotrebljava računala, 10% korisnika upotrebljava pametne telefone, a 5% korisnika tablet uređaje.

Također, zamijećen je trend da korisnici na samom početku kada su se tek pretplatili za praćenje sadržaja isprobavaju različite uređaje, dok se nakon šest mjeseci odlučuju uglavnom za praćenje sadržaja isključivo na velikom zaslonu.