Logitech Ergo K860 čuva zdravlje ruku i dolazi s dodatnim naslonom za zapešće

Iz Linksove ponude ovoga tjedna izdvajamo ergonomsku tipkovnicu Logitech Ergo K860, koja se do kraja mjeseca može kupiti po akcijskoj cijeni od 103,99 eura

Bug.hr ponedjeljak, 8. travnja 2024. u 06:00
Logitech Ergo K860.
Logitech Ergo K860.

Oni koji puno tipkaju, a pritom nisu gameri, vjerojatno su barem jednom pomislili da bi mogli nabaviti ergonomsku tipkovnicu. Riječ je, naime, o vrsti tipkovnica koje su dizajnirane s ciljem smanjenja napetosti i pritiska na zglobove i mišiće, što na koncu pridonosi cjelokupnom zdravlju korisnika.

Popularan proizvođač računalne periferije, Logitech, u svojoj ponudi ima nekoliko ergonomskih tipkovnica i miševa, među kojima se posebno ističe model Ergo K860 koji je do kraja mjeseca dostupan za kupnju po akcijskoj cijeni u Linksu. Odmah pri prvom pogledu, vidljivo je da se radi o tipkovnici s podijeljenim ergonomskim dizajnom koji se ističe zakrivljenim rasporedom tipki.

Iako pomalo neobičan, upravo taj zakrivljeni raspored postavlja ruke, zapešće, prste i podlaktice korisnika u prirodniji položaj, što rezultira manjkom napetosti u navedenim područjima. Za još bolju ergonomiju, uz Ergo K860 stiže i dodatan naslon za zapeššće koji postavlja podlaktice iznad tipkovnice, pružajući 54 posto više podrške i smanjuje njegovo savijanje.

Logitech Ergo K860 može se spojiti putem USB-a ili Bluetootha, a za napajanje koristi dvije AAA baterije. Deklarirani bežični domet iznosi 10 metara, a u ovom slučaju stiže i s hrvatskim znakovima.

Akcijska cijena u Linksu za ovu tipkovnicu iznosi 103,99 eura.

SPECIFIKACIJE
Tip Membranska
Pozadinsko osvjetljenje Ne
Dimenzije 456 x 233 x 48 mm
Vrsta priključka USB i BT
Materijal Plastika
Jamstvo 2 godine