Nova značajka na Twitteru omogućava određivanje tko može odgovoriti na tweet nakon objave

Twitter je početkom mjeseca predstavio još ideja koje bi omogućile korisniku veću kontrolu nad računom, poput mogućnosti odabira objavljivanja poslovno ili samo za prijatelje

Matej Markovinović srijeda, 14. srpnja 2021. u 17:25

Twitter je još prošloga kolovoza izbacio značajku koja je omogućila korisnicima da odaberu tko može odgovoriti na njihov tweet prije nego što ga se objavi. No, iz tvrtke su sada objavili vijest da je ova mogućnost ažurirana, pa će tako „twitteraši“ moći regulirati odgovaranja i nakon objavljivanja na iOS-u, Androidu i u web pregledniku.

Naime, za određivanje tko može odgovarati na vaše objave, potrebno je pritisnuti tri točkice pored tweeta te će se onda među ostalom pojaviti i „Change who can reply“ opcija kojom će se moći odabrati hoće li se odgovaranje ponuditi svima, vašim pratiteljima ili samo onima koje označite.

„Vaši tweetovi = vaš prostor“, kažu iz Twittera.

Pretpostavlja se da Twitter ažuriranjem ove mogućnosti želi smanjiti pogrdne komentare koji se ponekad znaju pronaći u objavama, ali također žele i omogućiti korisniku da ima veću kontrolu nad svojim računom, piše The Verge.