Netflix uvodi automatski download sadržaja koji bi vas mogao zanimati

Nadogradnja opcije "pametnih preuzimanja" koja postoji već tri godine i na mobitel skida nove epizode serija koje gledatelji prate od sada će preuzimati i one koje bi mogli početi pratiti u budućnosti

Sandro Vrbanus utorak, 23. veljače 2021. u 12:15

Netflix je osmislio još jednu funkciju svojeg streaming servisa koja bi trebala pomoći gledateljima u otkrivanju novih zanimljivih filmova i serija. Objavili su kako će nadograditi i "opametiti" tri godine staru funkciju Smart Downloads. Ona je na mobilne uređaje korisnika automatski preuzimala nove epizode serija koje su oni već pratili, a njezina će nadogradnja, nazvana Downloads For You, otići i korak dalje. Na mobitel će preuzimati, naime, ono što Netflixovi algoritmi prepoznaju kao sadržaj koji bi gledatelja sljedeći mogao interesirati.

Namjera im je, kažu, staviti gledateljima na raspolaganje novi i zanimljivi sadržaj, koji bi ih na mobitelu mogao dočekati kada se nađu u području bez signala ili negdje na putu, a žele pogledati nešto s ove platforme.

Sami određujete zauzeće prostora

Kako bi počeli koristiti opciju posebno prilagođenih preuzimanja videa Downloads For You, potrebno ju je ručno uključiti u postavkama mobilne aplikacije. Nakon toga potrebno je odrediti i maksimalnu količinu prostora za pohranu koji želite dodijeliti Netflixu za te svrhe – na odabir se nudi 1, 3 ili 5 GB. Za sada je ova mogućnost dostupna samo na Androidu, a testiranje iste opcije za iOS započet će uskoro.

Downloads For You
Downloads For You

Inače, za one koji ne znaju što bi gledali na Netflixu, ovaj servis bi tijekom godine svima trebao ponuditi i opciju nasumične reprodukcije sadržaja iz njihove bogate videoteke.