Pazite kako se ponašate - Twitch dijeli informacije o zlonamjernim korisnicima

Nova će značajka omogućiti streamerima da dijelje informacije o tome koje su korisnike blokirali na svojem kanalu

Tomislav Stanković petak, 22. srpnja 2022. u 06:00
📷 Image: Twitch
Image: Twitch

Počevši od danas, Twitch streamerima nudi mogućnost dijeljenja informacija o zlonamjernim korisnicima putem programa Shared Ban Info, a koji se temelji na Suspicious User Controls programu.

Kada zatražite informacije o zabranama drugog kanala (jer ovo je zapravo dvosmjeran program), također pristajete na dijeljenje svojih s tim kanalom. Nakon što prihvate vaš zahtjev, dobit ćete obavijest na licu mjesta. To znači da je prvi korak kreiranje zahtjeva za dijeljenje informacija o zlonamjernim korisnicima. Time se šalje obavijest kanalu s kojeg ste zatražili dijeljenje informacija o zabranama. Nakon što je zahtjev prihvaćen, kada jedna strana zabrani korisniku pristup svom kanalu i taj korisnik pokuša razgovarati na kanalu koji ima uspostavljenu vezu Shared Ban Info, poruke tog korisnika bit će označene, dopuštajući modovima ili streamerima da zabrane ili jednostavno nadziru tog korisnika.

Nakon što oba kanala međusobno pristanu na dijeljenje informacija o zabrani uspostavlja se razmjena informacija. U ovom se trenutku na taj način moguće povezati s maksimalno 30 kanala. Opcija prihvaćanja zahtjeva za dijeljenje moguća je od bilo koga ili samo od određenih grupa: partnera, podružnica ili zajedničkih pratitelja.

Nakon što je korisnik označen, možete ga jednostavno nastaviti nadzirati/ograničavati, zabraniti ili mu ukloniti sva ograničenja. Prve chat poruke označenih korisnika jasno su označene crvenim rubom i uključuju pojedinosti o kanalu s kojeg su zabranjeni. Njihove se poruke također stavljaju u red čekanja u widgetu "Sumnjiva korisnička aktivnost" zbog dodatne vidljivosti.

Korisnicima kojima je razgovaranje onemogućeno na jednom kanalu automatski će biti zabranjeno razgovarati na drugom. Streameri moraju promijeniti svoje postavke kako bi tom korisniku omogućili normalno čavrljanje, ali će uvijek biti označeni kako bi ih se po potrebi moglo nadzirati. Streameri također imaju mogućnost zaustaviti dijeljenje informacija o blokiranim korisnicima u bilo kojem trenutku. 

Također, moguće je odabrati zadani način na koji će se tretirati označeni korisnici na vašem kanalu — nadzor ili blokiranje. Nadzirani korisnici i dalje mogu slati poruke u chatu, ali će biti označeni kako biste ih mogli držati na oku i ograničiti im chatanje ako je potrebno. Blokirani korisnici će zadržati svoje chat poruke tako da ih samo vi i vaši modovi možete vidjeti. Osim ako ne prilagodite svoje postavke, označeni korisnici biti će blokirani prema zadanim postavkama.