Za one koji ne znaju što bi gledali: Netflix testira nasumični odabir

Manji broj korisnika Netflixa primijetio je da im se nudi opcija "Shuffle Play" koja će nasumično odabrati sadržaj koji je u skladu s njihovim dotadašnjim navikama gledanja i preferencijama

Sandro Vrbanus četvrtak, 20. kolovoza 2020. u 20:56

Koronavirus vas je na duže vrijeme držao kod kuće, pa ste, kao i velik dio svijeta, na streaming servisima pogledali sve na što ste naišli i što vam se učinilo zanimljivim? Netflix je osmislio rješenje koje bi vam moglo pomoći u toj situaciji i otkriti vam još poneki film ili seriju. Određenim korisnicima koji streamaju Netflix na pametnim televizorima ovih se dana na ovom streaming servisu ponudila opcija "Shuffle Play", koja će, odaberete li je, sama pronaći neki film ili seriju koju još niste pogledali i pokrenuti je.

Da vas Netflixov odabir ne bi pretjerano iznenadio, trebali bi se pobrinuti njihovi algoritmi koji prate navike gledatelja. Tako će nasumično odabrani sadržaji biti u skladu s onima koje ste do tada gledali, barem što se tiče žanra. Garancije da će vam se odabrano zaista i dopasti – nema.

Opcija je još uvijek u fazi testiranja i smatra se eksperimentalnom, a iz Netflixa ne kažu ništa o tome bi li je uskoro mogli očekivati i svi drugi korisnici.

Dostupne alternative

Za vrijeme dok Netflix ne odluči ovako nešto ponuditi svim gledateljima, vanjski su developeri već izradili rješenja za nasumični odabir sadržaja. Donosimo poveznice na nekoliko najčešće korištenih:Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi