Bugatti Chiron od milijun Lego kockica – u prirodnoj veličini i voznom stanju

Lego je ovoga tjedna predstavio svoju najnoviju nevjerojatnu kreaciju, potpuno funkcionalan superautomobil u potpunosti sastavljen od svima poznatih kockica

Sandro Vrbanus subota, 1. rujna 2018. u 07:00

Vijest poput ove gotovo da zaslužuje naslov clickbait-tipa: Nećete vjerovati što je Lego izradio! Naime, njihovi su inženjeri od milijun Lego Technic kockica složili potpuno jedinstveni – automobil. Replika je to Bugattijevog superautomobila Chiron u prirodnoj veličini.

Sastavljen je u Legovim pogonima u Češkoj od 339 različitih Technic dijelova, ukupna mu je masa oko 1,500 kilograma, a čak je i motor – potpuno funkcionalan – izrađen od Legića. Kao takav ima zavidnih 5,3 konjskih snaga i ovaj superautomobil može pogoniti do brzine od oko 20 km/h.

Ekipa se potrudila da baš svaki dio vozila bude funkcionalan, pa su i svjetla složili od prozirnih elemenata i opremili ih LED rasvjetom, a tu su i neizbježni Bugattijev znak na volanu, pomični stražnji spojler, i brojni drugi detalji.

Kako bi u potpunosti cijenili ovaj fascinantni podvig vjerojatno Lego Bugattija treba vidjeti uživo, ali za sada će dobro doći i službeni najavni video:

LEGO Technic Bugatti Chiron predstavljen je ovoga tjedna u Monzi u sklopu priprema za utrku Formule 1 narednoga vikenda. A ako su vam priloženi video i galerija slika "otvorili apetit" za slaganje Lego kockica, kompanija vam inače nudi Lego Technic set replike Bugatti Chirona u omjeru 1:8 i s 2599 dijelova, po cijeni od 350 dolara.

Za one koji žele znati više, donosimo i video o procesu izrade i tehničkim detaljima Lego Chirona: