GTA 5 na Game Boyu? I to je donekle moguće

Sebastian Staacks, autor There Oughta Be bloga, napravio je WiFi disketu za Game Boy, pomoću koje može streamati videoigre. Prvi na redu za testiranje bili su GTA 5, Crysis i Doom

Matej Markovinović ponedjeljak, 24. siječnja 2022. u 20:15

Rockstar „navlači“ GTA 5 po različitim konzolama još od 2013. godine, a sada je njegovo igranje, barem donekle, moguće i na Nintendovom Game Boyu. Za to je, naime, zaslužan, fizičar, koder i autor There Oughta Be bloga, Sebastian Staacks.

„Prije nekoliko tjedana napravio sam Game Boy disketu s ugrađenim WiFi-jem. Sada mogu streamati video i igrati igrice u punoj rezoluciji, pri 20 FPS-a. I to sve na neizmijenjenom originalnom Game Boyu“, rekao je Staacks.

Na svom je YouTube kanalu objavio i videozapis u kojem objašnjava sve tehničke stvari i pothvate koji stoje iza njegove kreacije. Videoigre poput GTA 5, Crysisa i Dooma, zapravo se pokreću s PlayStationa te se šalju na Linux laptop, koje te informacija potom prosljeđuje na WiFi disketu na Game Boyu.

U načelu, takve videoigre vrte se na Game Boyu baš onako kako biste i očekivali – poprilično loše. Toga je, naravno, svjestan i Staacks, koji i sam kaže da su slika i sučelje gotovo neupotrebljivi. No, u svakom slučaju, neupitno je da je riječ o jednoj vrlo zanimljivoj kreaciji zbog koje će mladi fizičar još mjesecima dobivati velike količine pregleda na YouTubeu i svom blogu.

Foto: Screenshot/YouTube/ThereOughtaBe
Foto: Screenshot/YouTube/ThereOughtaBe

 

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


2-sistemski bass reflex zvučnici

KEF LS50

Najprecizniji, impresivan zvuk, Uni-Q 12. generacije s MAT nizom drajvera za iznimnu akustičnu točnost, 47 Hz - 45 kHz, 40-100 W, 8 Ω, 85 dB.

7.399 kn 9.749 kn Kupi

7.2-kanalni AV receiver

MARANTZ NR1711

Tanak dizajn, iznimne performanse, 8K Ultra HD, HEOS, 90W po kanalu, eARC HDMI, Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay 2.

6.799 kn Kupi