Možemo li očekivati ekranizaciju baziranu na franšizi Diablo?

Televizijske serije utemeljene na renomiranim videoigraćim franšizama sve su popularnije, a od takvih izleta, izgleda, ne zazire ni Blizzard.

Kristian Komorčec nedjelja, 21. travnja 2024. u 13:30

Dok bivši šef Blizzarda Mike Ybarra developerima želi početi dijeliti bakšiš, jedan drugi prominentni blizzardovac, čini se, i sam polako nadolazi na jednu podjednako zanimljivu, ali ipak nešto konzervativniju ideju.

Naime, u intervjuu danom portalu Windows Central, videoigraći producent te čelni čovjek franšize Diablo Rod Fergusson, izjavio je kako mu se baš nešto čini da bi se dotičnu moglo fino pretočiti u televizijsku seriju.

Diablo kao IP, kaže Ferguson, sadrži „teme s kojima se lako povezati” zato što se temelji na klasičnom sukobu između dobra i zla, odnosno između raja („The High Heavens”) i pakla („The Burning Hells”).

Je li dotični u svom odgovoru mislio na igranu ili, pak, na odavno najavljenu, a sada već i poluzaboravljenu animiranu ekranizaciju ove Blizzardove perjanice, ne zna se.

Ali zato o tome da se uspjeh koji je polučila Amazonova adaptacija franšize Fallout pozitivno odrazio na Fergusonov entuzijazam zasigurno nema spora.