Najavljena animirana serija bazirana na „Minecraftu”

Najprodavanija videoigra u povijesti uskoro će biti pretvorena u animiranu seriju, a čije će se izrade latiti Netflix, developer Mojang Studios i animacijski studio WildBrain.

Kristian Komorčec nedjelja, 2. lipnja 2024. u 14:16

Ionako nezaobilazan Minecraft uskoro bi trebao postati još nezaobilazniji – i to ne samo zbog nadolazećeg (2025.) igranog filma u kojem će glavne uloge tumačiti Jack Black i Jason Momoa.

Naime, ova genijalna umotvorina Markusa „Notcha” Perssona u dogledno će vrijeme također biti pretvorena i u animiranu seriju, a čije će se izrade latiti Netflix, developer Mojang Studios te švedski animacijski studio WildBrain (Sonic Prime).

Iako iz Netflixa obećavaju originalnu priču koja bi trebala „baciti novo svjetlo na svijet Minecrafta”, hoće li tome zaista biti tako, naravno, tek ostaje za vidjeti.

Ipak, s obzirom na to da je posrijedi uparivanje najprodavanije igre u povijesti (više od 300 milijuna prodanih primjeraka) te najpopularnijeg streaming servisa na svijetu, nekako ćutimo da će se dotična pokazati barem – profitabilnom.