Objavljena lista najpopularnijih emojija – pogledajte koji se najviše koristi u Hrvatskoj

Ako je za vjerovati ovoj listi najpopularnijih emojija, cijeli se svijet najviše smije i dijeli ljubav. Slična je situacija, barem prema ovim podacima, i među Hrvatima

Matej Markovinović subota, 14. svibnja 2022. u 22:06

Nakon što su stekli svoju popularnost tijekom prošlog desetljeća, emojiji su mnogima postali svakodnevni dio komunikacije. Emojiji porukama i objavama na internetu daju dodatni kontekst, ali i prikazuju emocije. Neki ih, stoga, koriste i više od „pravih“ poruka, dok neki od njih bježe kao „vrag od tamjana“ jer su im pak previše djetinjasti.

Kako bi otkrili koji su najpopularniji emojiji u raznim regijama i zemljama, Crossword-Solver, inače internetski alat za pretraživanje riječi, analizirao je čak devet milijuna tweetova. Rezultati, naime, i nisu toliko začuđujući, pa je tako najpopularniji emoji na svijetu onaj koji plače od smijeha (😂), dok drugo mjesto zauzima crveno srce (❤️)

Zapravo, crveno srce najpopularniji je emoji u 18 zemalja Europe, pa tako i u Hrvatskoj. Drugo mjesto u Europi zauzima lice koje plače od smijeha, a zanimljiva je činjenica da 17 zemalja najviše voli koristiti svoju nacionalnu zastavu kao emoji. Osim, doduše, Poljske, u kojoj je najpopularniji emoji zastava Ukrajine (podaci su analizirani tik nakon početka Ruske invazije na Ukrajinu).

U SAD-u nema toliko „ljubavi“ kao u Europi, pa je kod njih ipak najpopularnije lice koje plače od smijeha, dok je na drugom mjestu Wordleov zeleni kvadratić (🟩). Međutim, Idaho najviše koristi emoji sklopljenih ruku (🙏), Wyoming (da, ta država očito postoji) voli lice sa srcima u očima (😍), dok je u New Hampshireu omiljena snježna pahuljica (❄️).

Na koncu valja istaknuti da emojiji ipak nisu univerzalni jezik. To, naime, dokazuje činjenica da u Kini emoji pljeskanja (👏) označava „vođenje ljubavi“, dok se palac gore (👍) u Grčkoj smatra uvredljivim.

Više podataka dostupno je na službenoj stranici Crossword-Solvera.

📢 12 rata bez kamata

HP 255 G8

AMD RyzenTM 3 5300U, 8GB, 256GB SSD, Radeon Graphics, 15.6" LED FHD, Windows 11.

437,85€ 3.298,98 kn Kupi

📢 NOVO!

TEAMGROUP RAM

Nova memorija koja će se savršeno uklopiti u tvoje računalo!

79,50€ 598,99 kn Kupi

📢 12 rata beskamatno

SAMSUNG SSD

Vanjski 1TB SAMSUNG T7, MU-PC1T0H/WW, 1050 MB/s, USB-C, V-Nand.

145,86€ 1.098,98 kn Kupi


Visoka čvrstoća i dubok bass

KEF Q150 crni

Ovi dvosistemski bass-reflex zvučnici imaju frekvencijski odziv od 51Hz-28kHz (±3dB) i nominalnu impedanciju 8 ohma te zahtijevaju snagu pojačala od 10-100W

389,00 € 2.930,92 kn 490,00 € Akcija