Objavljena lista najpopularnijih emojija – pogledajte koji se najviše koristi u Hrvatskoj

Ako je za vjerovati ovoj listi najpopularnijih emojija, cijeli se svijet najviše smije i dijeli ljubav. Slična je situacija, barem prema ovim podacima, i među Hrvatima

Matej Markovinović subota, 14. svibnja 2022. u 22:06

Nakon što su stekli svoju popularnost tijekom prošlog desetljeća, emojiji su mnogima postali svakodnevni dio komunikacije. Emojiji porukama i objavama na internetu daju dodatni kontekst, ali i prikazuju emocije. Neki ih, stoga, koriste i više od „pravih“ poruka, dok neki od njih bježe kao „vrag od tamjana“ jer su im pak previše djetinjasti.

Kako bi otkrili koji su najpopularniji emojiji u raznim regijama i zemljama, Crossword-Solver, inače internetski alat za pretraživanje riječi, analizirao je čak devet milijuna tweetova. Rezultati, naime, i nisu toliko začuđujući, pa je tako najpopularniji emoji na svijetu onaj koji plače od smijeha (😂), dok drugo mjesto zauzima crveno srce (❤️)

Zapravo, crveno srce najpopularniji je emoji u 18 zemalja Europe, pa tako i u Hrvatskoj. Drugo mjesto u Europi zauzima lice koje plače od smijeha, a zanimljiva je činjenica da 17 zemalja najviše voli koristiti svoju nacionalnu zastavu kao emoji. Osim, doduše, Poljske, u kojoj je najpopularniji emoji zastava Ukrajine (podaci su analizirani tik nakon početka Ruske invazije na Ukrajinu).

U SAD-u nema toliko „ljubavi“ kao u Europi, pa je kod njih ipak najpopularnije lice koje plače od smijeha, dok je na drugom mjestu Wordleov zeleni kvadratić (🟩). Međutim, Idaho najviše koristi emoji sklopljenih ruku (🙏), Wyoming (da, ta država očito postoji) voli lice sa srcima u očima (😍), dok je u New Hampshireu omiljena snježna pahuljica (❄️).

Na koncu valja istaknuti da emojiji ipak nisu univerzalni jezik. To, naime, dokazuje činjenica da u Kini emoji pljeskanja (👏) označava „vođenje ljubavi“, dok se palac gore (👍) u Grčkoj smatra uvredljivim.

Više podataka dostupno je na službenoj stranici Crossword-Solvera.

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


2-sistemski bass reflex zvučnici

KEF LS50

Najprecizniji, impresivan zvuk, Uni-Q 12. generacije s MAT nizom drajvera za iznimnu akustičnu točnost, 47 Hz - 45 kHz, 40-100 W, 8 Ω, 85 dB.

7.399 kn 9.749 kn Kupi

7.2-kanalni AV receiver

MARANTZ NR1711

Tanak dizajn, iznimne performanse, 8K Ultra HD, HEOS, 90W po kanalu, eARC HDMI, Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay 2.

6.799 kn Kupi