Samsung odgovorio na Appleovu kontroverznu reklamu za iPad Pro

Appleova reklama za iPad Pro u kratkom je roku postala toliko kontroverzna da se i tvrtka javno ispričala za nju. Iako se to već polako zaboravilo, Samsung je objavio svoj odgovor u obliku videa

Matej Markovinović petak, 17. svibnja 2024. u 11:47
📷 Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Nakon proljetnog eventa koji je donio veliko osvježenje iPada, Apple je objavio reklamu naslova „Crush!“ za novi iPad Pro koja je podigla veliku prašinu među korisnicima društvenih mreža da se čak i tvrtka morala javno ispričati.

Reklama, naime, prikazuje hidrauličku prešu koja drobi studio pun glazbenih instrumenata, gramofona i kanti s bojom, da bi iz toga svega na kraju nastao – iPad Pro. Apple je tom reklamom vjerojatno htio istaknuti tankoću i mogućnosti svoje nove perjanice u svijetu tableta, ali im to nije pošlo za rukom kako su prvotno mislili.

„Kreativnost je u našem DNK-u i izuzetno nam je važno dizajnirati proizvode koji osnažuju kreativce diljem svijeta. Naš cilj je uvijek slaviti bezbroj načina na koje korisnici izražavaju sebe i oživljavaju svoje ideje putem iPada. Promašili smo cilj s ovim videom i žao nam je“, priopćio je nakon silnih kritika potpredsjednik marketinških komunikacija Applea, Tom Myhren.

Iako se sad već polako zaboravilo na tu reklamu, Samsung se nije mogao suzdržati te su se odlučili narugati Appleu. Objavili su odgovor u obliku videa pod nazivom „UnCrush“ i sloganom – „Nikad ne bismo uništili kreativnost“.

Reklama prikazuje mladu glazbenicu s poluuništenom gitarom koja akorde ili note iščitava upravo pomoću Samsungovog tableta. Možete ju pogledati u nastavku.