Tko je Tim Apple?

Lapsus američkog predsjednika postao je jedna od glavnih tema dana na društvenim mrežama

Sandro Vrbanus četvrtak, 7. ožujka 2019. u 13:37

Američki predsjednik Donald Trump često je meta kritika, ali i internetske zafrkancije zbog svojeg, recimo, osebujnog stila komunikacije. Danas je jedna od glavnih tema na društvenim mrežama njegov lapsus kojim je pomiješao ime i prezime Tima Cooka s imenom kompanije koju vodi, Appleom.

Naime, prilikom sastanka odbora koji se bavi zapošljavanjem i investicijama, na kojem je prisustvovao i Cook, Trump mu se zahvalio na velikim investicijama u SAD, i oslovio ga – Tim Apple. Ovo je ime vrlo brzo postalo trending tema na društvenim mrežama, ili da kažemo, na internetskim stranicama Marka Facebooka i Jacka Twittera.

Zanimljivo, iako je riječ o očiglednom lapsusu, Trumpu ovo nije prvi puta da je umjesto prezimena osobe koju oslovljava ubacio ime kompanije iz koje dolazi. U ožujku prošle godine šeficu Lockheed Martina Marillyn Hewson nazvao je, ne trepnuvši – Marillyn Lockheed.

Internet je, kako bi rekli neki mediji – eksplodirao:

NADOPUNA: Da ima smisla za humor, potvrdio i je i sam Tim Cook kasnije tijekom dana promijenivši svoje ime na Twitteru u Tim Apple (iskoristivši pritom emotikon jabuke).