Xiaomi, Oppo i Vivo omogućit će izravni prijenos dokumenata od uređaja do uređaja

Kineski proizvođači mobitela udružili su snage kako bi stvorili jedinstvenu uslugu prebacivanja dokumenata s mobitela na mobitel putem Bluetootha i WiFi-ja

Sandro Vrbanus utorak, 20. kolovoza 2019. u 06:00

U zajedničkoj objavi na kineskoj društvenoj mreži WeChat, tri su tamošnja proizvođača mobilnih uređaja najavila uskoro lansiranje jedinstvene platforme za prebacivanje dokumenata izravno s mobitela na mobitel. Xiaomi, Oppo i Vivo kažu kako će stvoriti alijansu "Inter-Transfer Alliance" kojoj je cilj stvoriti efikasno i brzo iskustvo prebacivanja podataka izravno od uređaja do uređaja – dakle, nešto poput Appleovog AirDropa.

Prebacivanje podataka obavljat će se bez trošenja mobilnog prometa, korištenjem Bluetooth i WiFi mreža, uz nisku potrošnju energije i bez potrebe za instalacijom vanjskih aplikacija. Migracija podataka bit će jednostavna, uz samo jedan klik, a trenutačno je ovaj sustav u testiranju i krajem mjeseca pojavit će se u otvorenoj beti.

Korištenje će biti omogućeno na verzijama Androida koje koriste uređaji ovih proizvođača: Xiaomi MIUI-u, Oppo ColorOS-u te Vivo FunTouchOS-u.

Prve informacije govore kako će prijenos podataka moći dosegnuti brzine od 20 Mbps. U Kini ova tri proizvođača zajedno trenutačno drže oko 50%, a u svijetu oko 24% tržišnoga udjela, tako da bi velik broj korisnika mogao imati stvarne koristi od njihovog udruživanja na ovaj način.

📢 Besplatna dostava

TOP!

HP AiO

Ryzen 5 4500U, 8GB, 256GB SSD, Radeon Graphics, 27" FHD IPS.

4.799 kn Kupi

📢 Vrhunska ponuda

TOP!

XIAOMI lipanj

Velika ponuda Xiaomi sportskih satova, slušalica, te uređaja za pametan dom po TOP cijenama.

Od 450 kn Kupi

📢 2 godine jamstva

TOP!

ASUS Vivobook

Ryzen 3 procesor, 8GB RAM-a, SSD 512GB, Radeon grafika, 15.6" IPS , Windows 11.

4.649 kn Kupi


Multiroom zvučnik

DENON Home 350

Hi-Res Audio reprodukcija, Bluetooth, Amazon Alexa, internet radio i glazbeni streaming, Airplay 2, podrška za subwoofere s ugrađenim HEOS-om.

4.729 kn Kupi

Mrežni audio player

MARANTZ NA6006

HEOS multiroom audio tehnologija, AirPlay2, Alexa, Streaming glazbe, Bluetooth, Wi-Fi, Marantzovi vlasnički HDAM krugovi.

4.929 kn Kupi