Xiaomi, Oppo i Vivo omogućit će izravni prijenos dokumenata od uređaja do uređaja

Kineski proizvođači mobitela udružili su snage kako bi stvorili jedinstvenu uslugu prebacivanja dokumenata s mobitela na mobitel putem Bluetootha i WiFi-ja

Sandro Vrbanus utorak, 20. kolovoza 2019. u 06:00

U zajedničkoj objavi na kineskoj društvenoj mreži WeChat, tri su tamošnja proizvođača mobilnih uređaja najavila uskoro lansiranje jedinstvene platforme za prebacivanje dokumenata izravno s mobitela na mobitel. Xiaomi, Oppo i Vivo kažu kako će stvoriti alijansu "Inter-Transfer Alliance" kojoj je cilj stvoriti efikasno i brzo iskustvo prebacivanja podataka izravno od uređaja do uređaja – dakle, nešto poput Appleovog AirDropa.

Prebacivanje podataka obavljat će se bez trošenja mobilnog prometa, korištenjem Bluetooth i WiFi mreža, uz nisku potrošnju energije i bez potrebe za instalacijom vanjskih aplikacija. Migracija podataka bit će jednostavna, uz samo jedan klik, a trenutačno je ovaj sustav u testiranju i krajem mjeseca pojavit će se u otvorenoj beti.

Korištenje će biti omogućeno na verzijama Androida koje koriste uređaji ovih proizvođača: Xiaomi MIUI-u, Oppo ColorOS-u te Vivo FunTouchOS-u.

Prve informacije govore kako će prijenos podataka moći dosegnuti brzine od 20 Mbps. U Kini ova tri proizvođača zajedno trenutačno drže oko 50%, a u svijetu oko 24% tržišnoga udjela, tako da bi velik broj korisnika mogao imati stvarne koristi od njihovog udruživanja na ovaj način.

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


2-sistemski bass reflex zvučnici

KEF LS50

Najprecizniji, impresivan zvuk, Uni-Q 12. generacije s MAT nizom drajvera za iznimnu akustičnu točnost, 47 Hz - 45 kHz, 40-100 W, 8 Ω, 85 dB.

7.399 kn 9.749 kn Kupi

7.2-kanalni AV receiver

MARANTZ NR1711

Tanak dizajn, iznimne performanse, 8K Ultra HD, HEOS, 90W po kanalu, eARC HDMI, Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay 2.

6.799 kn Kupi