1Weather - ponajbolja i najcjelovitija aplikacija za vremensku prognozu

Ovo je jedna od najboljih i svakako najpopularnijih aplikacija za vremensku prognozu čemu može posvjedočiti i činjenica da je preuzeta više od pedeset milijuna puta, pa svi oni koji još nisu pronašli omiljenu aplikaciju za vremensku prognozu, svakako bi trebali iskušati ovu…

Matija Gračanin srijeda, 7. srpnja 2021. u 10:15
OSNOVNI PODACI
Naziv 1Weather 
Namjena Aplikacija za vremensku prognozu
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 12,57 kn

Aplikacija za vremensku prognozu definitivno ne nedostaje, a 1Weather se već dulje vrijeme nalazi među najbolje ocijenjenima i najpopularnijim aplikacijama tog tipa. Osim što lijepo izgleda i na pametnim telefonima i na tabletima, može se pohvaliti i lijepo napravljenim widgetima što će mnogima sigurno biti važno (ima ih oko desetak).

Što se tiče preciznosti vremenske prognoze, većinom je zadovoljavajuća no preciznost ovisi o nizu parametara, a uz to što nudi trenutačan prikaz vremenskih uvjeta s hrpicom dodatnih podataka poput UV zračenja, vlažnosti zraka i tome slično tu je i vremenska prognoza za idućih 24 sata, za idućih sedam dana, a dostupna je i prognoza za do 12 dana unaprijed za što se oslanja na servis Weather20/20.

Zgodno je i to što je moguće vidjeti prognozu za svaki sat dok je za neke gradove moguće vidjeti i minutne prognoze. Naravno, aplikacija će prikazati prognozu uzimajući aktualnu lokaciju (moguće je i ručno naznačiti grad za koji se želi dobiti prognoza), a tu je i prikaz radara (moguće je uključiti i više od 25 različitih dodatnih slojeva), procjena mogućnosti padalina, pregled izlaska i zalaska sunca kao i mjesečevih mijena, a tu su i upozorenja na nevremena kao i hrpica drugih stvarčica.

Aplikacija je sponzorirana no zato i besplatna, a svi oni koji ne mogu podnijeti katkada i pomalo pretjeranu količinu oglasa, mogu ih se riješiti za tričavih 12,57 kuna i to plaćanjem jednokratno; to je nešto što mnoge druge slične aplikacije ne omogućavaju i obično je potrebno plaćati mjesečnu pretplatu. Bilo kako bilo, svi oni koji još nisu pronašli svoju omiljenu aplikaciju za vremensku prognozu, ovoj bi trebali dati priliku.