Amaze File Manager - upravitelj datotekama otvorenog koda za Android telefone

Riječ je o zbilja lijepo napravljenom upravitelju datotekama za Android telefone koji se ponajprije ističe odlično osmišljenim sučeljem, dobro odmjerenim mogućnostima, ali i činjenicom da je riječ o aplikaciji otvorenog koda…

Matija Gračanin utorak, 10. svibnja 2022. u 05:37
OSNOVNI PODACI
Naziv Amaze File Manager 
Namjena Upravitelj datotekama na Androidu
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Amaze File Manager prilično je dobar upravitelj datotekama na Android pametnim telefonima koji se među brojnom konkurencijom ističe minimalističkim no dobro osmišljenim sučeljem, sasvim solidnom općom opremom i mogućnostima kao i činjenicom da je riječ o aplikaciji otvorenog koda.

Moderno no minimalističko sučelje pomaže pri općem dojmu odličnih performansi, a tomu u prilog idu i glatke animacije, mogućnost biranja između nekoliko tema pa čak i opcija biranja boja pojedinih elemenata u sučelju čime se dodatno naglašava njegova fleksibilnost.

No nije samo zgodno sučelje ono što Amaze File Manager čini toliko zanimljivim. Tu su i njegove prilično solidne mogućnosti, a uz one uobičajene mogućnosti kakve bi se i očekivale od aplikacije ovoga tipa, tu su i neke prilično korisne stvarčice i podrške.

Primjerice, podržava rad u više tabova istodobno, tu je i podrška za FTP/FTPS, SMB i SFTP, zatim podrška za šifriranje i dešifriranje datoteka koristeći AES kriptografski algoritam, a naprednim će korisnicima koji su rootali svoje telefone ovaj upravitelj datotekama podjednako biti koristan.

Tu je i podrška za servise u oblaku, no to se može dobiti tek kupovinom odgovarajućeg plugina (Amaze Cloud Plugin) koji stoji 16 kn. Doduše, sama aplikacija je zapravo posve besplatna (ne prikazuju se ni oglasi), ali se prihvaćaju donacije kao način za podršku daljnjeg razvoja.