Bazaart - popularan i prilično hvaljen mobilni editor fotografija namijenjen kreativcima

Za razliku od klasičnih editora slika, Bazaart se svrstava među modernije sveobuhvatne mobilne editore koji ne samo da nude mogućnost uređivanja i dorade fotografije, nego i sve što je potrebno kako bi se stvarale zanimljive kreacije izravno na smartfonu…

Matija Gračanin ponedjeljak, 23. siječnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Bazaart 
Namjena Moćan grafički editor
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 4,11 eura mjesečno (Premium)

Bazaart je jedna od prilično popularnih aplikacija za uređivanje fotografija izravno na pametnom telefonu, no koja se zapravo pomalo udaljava od uloge strogo klasičnog editora slika nudeći čitav niz naprednih mogućnosti i dodatnih alata.

Štoviše, Bazaart se nameće kao jedno od ponajboljih editora za grafičke kreativce (ili one koji se tako osjećaju) nudeći im mnoštvo dizajnerskih predložaka te nudeći im potrebne alate kako bi izravno na pametnom telefonu osmislili, dizajnirali i onda doista i napravili logotip.

Tu je i mogućnost relativno jednostavne izrade digitalnih kolaža i foto montaža, zatim praktičan alat za stvarno jednostavno uklanjanje pozadina i izdvajanje subjekata s fotografija, dodavanje strojno generirane likovne umjetnosti (AI), kao i čitav niz drugih alata koje bi se i inače moglo očekivati od sposobnih grafičkih editora i alata za editiranje slika.

Naravno, nisu izostali i one sasvim tipične mogućnosti za osnovnu doradu fotografija kao što je mogućnost ugađanja kontrasta, svjetline, jačine boja i drugo. Ukratko, svi oni koji traže moćnu aplikaciju za uređivanje slika i stvaranje dizajna u pokretu, svakako bi trebali provjeriti što im može ponuditi ova aplikacija. Besplatno je se može iskušavati sedam dana, nakon čega valja plaćati pretplatu od 4,11 eura mjesečno.