Bluetooth Keyboard & Mouse - pretvara pametni telefon u Bluetooth tipkovnicu i miša za računalo

Većina aplikacija koje omogućavaju korištenje pametnog telefona kao tipkovnicu i miša obično zahtijevaju da se instalira i određena komponenta na računalo, no ova se aplikacija oslanja na Bluetooth pa je tek potrebno upariti računalo i smartfon…

Matija Gračanin petak, 29. listopada 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Bluetooth Keyboard & Mouse
Namjena Pretvara smartfon u bežičnu tipkovnicu i miša
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 15 kn (Premium)

Rješenja za daljinsko upravljanje računalima s pametnih telefona ima mnogo, a dobar ih dio omogućava da se smartfon koristi kao bežična tipkovnica i miš. Doduše, kod većine je riječ o dvokomponentnim sustavima kod kojih je potrebno jednu (poslužiteljsku) komponentu instalirati na računalo.

Bluetooth Keyboard & Mouse, baš kao što joj i sam naziv kaže, aplikacije je koja koristi Bluetooth kako bi omogućila da se pametni telefon koristi kao tipkovnica ili miš. Sve što je potrebno učiniti jest instalirati aplikaciju, upariti smartfon i računalo koje ima Bluetooth verzije 4.0 naviše i sve će biti spremno za korištenje.

Zgodno je to što je među ponuđenim tipkovnicama moguće izabrati i onu koja ima podršku za dijakritičke znakove, tu je i podrška za skrolanje prozora, odvojene tipke za lijevi i desni klik miša premda je tu i virtualna dodirna ploha koja funkcionira slično kao i touchpadovi na prijenosnim računalima i drugo.

Osnovna inačica se svodi isključivo na korištenje miša i tipkovnice, a za više mogućnosti kao što je korištenje smartfona kao pomoćnog uređaja za prezentiranje, zatim kao zračni miš (Air mouse), korištenja numeričke tipkovnice i specijaliziranog multimedijalnog daljinskog upravljača te čitav niz drugih praktičnih stvarčica, potrebno je kupiti inačicu Premium koja stoji sasvim prihvatljivih 15 kuna.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi