Caffeine - praktičan alat za Android telefone koji će zaslon držati uključenim

Ovo je vrlo praktična aplikacija koja će itekako dobro doći onda kada se često želi namjestiti da se zaslon pametnog telefona drži uključenim. Naime, postavlja se kao gumbić na Androidovom kliznom izborniku brzih postavki i sprječava da se zaslon automatski isključi…

Matija Gračanin četvrtak, 14. travnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Caffeine 
Namjena Drži zaslon smartfona uključenim
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Riječ je o vrlo specifičnoj aplikaciji sa zapravo samo jednom namjenom, a to je da održava zaslon pametnog telefona s Androidom uključenim. Premda postoji niz način na koji se može natjerati da se zaslon automatski ne isključuje, Caffeine se svrstava među možda i najpraktičnije.

Kako je zapravo riječ o sličnoj mogućnosti koja se može vidjeti u LineageOS-u, postavlja se kao još jedna od opcija na izborniku brzih postavki koji se na Androidu dobiva tako da se klizne po zaslonu od vrha prema dnu, a onda ju je samo dovoljno aktivirati i zaslon se ne bi trebao isključiti sve dok god se to ručno ne napravi.

Nekih posebno naprednih mogućnosti nema, ali se u konfiguraciji (dulje se zadrži Caffeine na izborniku brzih postavki) mogu podesiti neke korisne stvarčice. Primjerice, moguće je postaviti da se Caffeine automatski isključi nakon što se uređaj zaključa.

Osim toga, moguće je podesiti da se isključi ili uključi zatamnjivane zaslona, a tu je o poseban modalitet (Compatibility mode) koji valja uključiti onda ako Caffeine ne radi već po instalaciji. Slično vrijedi i za određene mogućnosti automatizacije, no to je sve još eksperimentalno.

Bilo kako bilo, riječ je o praktičnom dodatku, a premda i sam povremeno ima problema (pogotovo na telefonima koji prilično agresivno žele uštedjeti bateriju), generalno radi prilično dobro i još je i besplatan.