Camera+ 2 - moćna i popularna aplikacija za fotografiranje za iPhone i iPad

Riječ je o iznimno popularnoj aplikaciji za fotografiranje i doradu fotografija koja svoju popularnost opravdava prilično raskošnim mogućnostima te sposobnošću da doista izvuče maksimum iz kamere ugrađene u iPhone i iPad...

Matija Gračanin utorak, 7. prosinca 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Podcast Addict
Namjena Popularna aplikacija za podcastove
Android Nema
iOS App Store
Cijena 7,99 USD

Iako je zadana aplikacija za rad s kamerom u iPhoneu dovoljno sposobna sama po sebi za tipično te čak i nešto naprednije fotografiranje, postoje i alternativne aplikacije koje nudi čitav niz dodatnih mogućnosti. Jedna od najpopularnijih i karakteristikama najmoćnijih, svakako je Camera+ 2.

Podjednako je dobro prilagođena totalnim početnicima, ali i onim koji već dobro vladaju fotografskim vještinama i žele izvući maksimum iz kamere ugrađene u iPhone. Potonji će cijeniti podrški za fotografiranje u RAW format kao i precizne ručne kontrole kojima je moguće upravljati onim tipičnim aspektima fotografije (podešavanje brzine zatvarača, namještanje ISO osjetljivosti, upravljanje balansom bijele boje i slično).

Osim toga, tu su i različiti modaliteti snimanja kao što je, primjerice, Smile mode koji će automatski detektirati osmijehe i fotografirati, a nije izostalo ni makro modalitet ili upravljanje dugom ekspozicijom. Specifičnost je i Monuments Mode koji omogućava uklanjanje neželjenih objekata s fotografija u jednom kliknu (rezultati katkada znaju ugodno iznenaditi).

Kada se tome pridodaju i brojne druge mogućnosti i to pogotovo one koji se tiči dorade fotografija (čak i sasvim automatsko ugađanje parametara fotografije kako bi se izvukla maksimalno dostižna kvaliteta i postigao željeni efekt), postaje sasvim jasno zašto mnogi biraju upravo ovu aplikaciju kao omiljeni mobilni alat na iPhoneu za fotografiranje. Čak ni njezina cijena nije pretjerana, pa je za nju potrebno izdvojiti oko osam dolara.

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi