CEWE - poznata foto usluga za ispis fotografija, izradu fotoalbuma, kalendara i drugih fotoproizvoda

Isplativost kućnog ispisa fotografija već je odavna upitna, dok su slike u osobnom fotoalbumu ili uokvirene na zidu i dalje mnogima omiljen način kako da se prisjete obiteljskih trenutaka. Ovo je aplikacija poznate usluge za jednostavan ispis fotografija kao i za naručivanje drugih fotoproizvoda…

Matija Gračanin utorak, 6. lipnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv CEWE 
Namjena Poznata usluga za ispis fotografija
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

CEWE je već odavno poznata i etablirana usluga koja se ponajprije specijalizira za ispis fotografija, ali i naručivanje i izradu brojnih drugih vrsta proizvoda kao što su fotoknjige, personalizirani kalendari, zidne dekoracije, čestitke, pa čak i vlastitim slikama personalizirane maskice za pametne telefone ili šalice i druge fotoproizvode.

Sve je proizvode moguće naručiti putem mobilne aplikacije (ili softvera namijenjenog stolnim i prijenosnim računalima) te će ih se dobiti na kućnu adresu ili ih se može preuzeti u jednoj od poslovnica, dok se za ispis jedne ili više fotografija može poslužiti i foto kioscima koje se može pronaći u partnerskim poslovnicama (DM, Müller i Tisak).

Posebno je zgodno to što se putem aplikacije vrlo jednostavno može naručiti ispis dok se nalazi u samoj poslovnici (plaća se na blagajni), a slike je moguće izabrati bilo s unutarnje memorije telefone, priključene USB memorije pa čak i sa servisa kao što su Google Photos ili Dropbox. No, nabolje je sve napraviti unaprijed (treba odabrati poslovnici gdje će se slike preuzeti), a onda jednostavno u toj poslovnici pokrenuti ispis pored foto kioska.

Sama aplikacija je sasvim besplatna, što je i logično, dok cijena ispisa fotografija varira. Ispis jedne slike formata 10x15 na foto papiru od najmanje 200 grama stoji 0,08 eura dok instantni ispis pored samoga kioska stoji 0,25 eura. Fotognjige se mogu naručiti od 30,38 eura naviše, zidni posteri od 17,24 eura dok maskice za pametne telefone stoje od 19,63 eura. Naravno cijene svih fotoproizvoda su jasno naznačene u aplikaciji.