Charge Meter - pomaže otkriti koji će punjač i kabel najbrže napuniti bateriju

Riječ je o aplikacija koja ne samo da će pokazati neke osnovne informacije o bateriji ugrađenoj u pametni telefon, nego će poslužiti i za relativno precizno mjerenje koliko se brzo puni baterija pametnog telefona kao i praćenje izlazne struje…

Matija Gračanin četvrtak, 2. prosinca 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Charge Meter
Namjena Praćenje punjenja i pražnjenja baterije u smartfonu
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 20kn (Premium)

Iako je zlatno pravilo da se za točna mjerenja izlazne struje punjenja moraju koristiti hardverski mjerači koji će doista precizno zabilježiti odgovarajuće parametre, postoje aplikacije koje omogućavaju da se do određene razine može pratiti tijek punjenja i pražnjenja baterije u pametnom telefonu.

Charge Meter je upravo jedna od takvih aplikacija koja omogućava da se u svakom trenutku doznaju aktualni podaci povezani uz pražnjenje i punjenje baterije. Namijenjena je isključivo Android pametnim telefonima, a ističe se jednostavnim i oku ugodnim sučeljem te prikazom podataka u stvarnom vremenu.

Njime dominira prikaz pražnjenja baterije u mA po satu zajedno s procjenom koliko će u danom trenutku baterija još sati moći pogoniti pametni telefon te postotak pražnjenja po satu. No, kad se telefon priključi na odgovarajuću punjač, prikazat će se obratni podaci – koliko se brzo baterija puni zajedno s procjenom kada će biti napunjena u potpunosti.

Praćenjem tih podataka se može do određene razine doznati koja kombinacija punjača i kabela poslužiti da se pametni telefon najbrže napuni. Od drugih stvarčica, tu je i prikaz trenutačne voltaže i temperature baterije, tehnologija baterije, razina napunjenosti, status, dostupni kapacitet, zdravstveno stanje te još poneka sitnica.

Osnovno izdanje je besplatno, a premda postoji mogućnost prikazivanja oglasa, u sučelju ih tijekom testiranja nismo vidjeli. No, ako se želi imati nešto više mogućnosti kao što je opcija prikaza slike u slici, widgeti, podsjetnik za punjenje baterije i neke druge sitnice, mora se kupiti izdanje Premium koje stoji 20 kn.

* * *

Ako ste u utorak pročitali ovu najavu, onda znate da ovih dana dijelimo Bug Plus pretplate, pa je došao trenutak da saznamo i tko je današnji dobitik - a to će biti onaj čitatelj koji prvi ostavi komentar ispod ove, random odabrane, vijesti! Podsjećamo da postojeći pretplatnici na tiskano izdanje i Pro na digitalna izdanja, ne sudjeluju u ovoj nagradnoj igri jer već imaju viši status od onoga koji se trenutno dijeli. 

Besplatna dostava

Intel

HP 250 G8

Core i5 1135G7,8GB, 512GB SSD, Iris Xe Graphics, 15.6" FHD IPS, Windows 10

5399 kn 5899 kn Kupi


In-ear slušalice s BT 5.0 aptX™ tehnologijom

MARSHALL Minor II

12 sati reprodukcije glazbe, višesmjerni kontrolni gumb, funkcija pauze pomoću magneta, ugrađeni mikrofon omogućava razgovore ili snimanje glasovnih bilješki putem uređaja,14.2 mm driveri, 20 Hz–20 kHz, 117 dB SPL.

669 kn 969 kn Kupi

3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS Hera 150

Značajno poboljšava rezultate slušanja, korištenjem novog woofera koji omogućuje bolje spuštanje u bas. 42 -20,000 Hz, 4 ohma, 92 dB, 150 W

4.699 kn 4.799 kn Kupi