CuriosityStream – Netflix za dokumentarce

U konkurenciji Netflixa, Amazona, Disneya ili HBO-a, ovaj servis ističe se iznimno niskom cijenom pretplate za koju se dobiva bogat izbor dokumentarnih filmova i serija iz raznih područja

Sandro Vrbanus utorak, 15. lipnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv CuriosityStream
Namjena Streaming servis za dokumentarne filmove i serije
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Od 90 kn godišnje

U slučaju da vam ovoga ljeta dosadi ponuda s Netflixa ili nekog drugog streaming servisa, za sitan novac možete doći do pretplate na CuriosityStream, servis koji nudi stotine kvalitetnih dokumentaraca u HD ili čak 4K kvaliteti. Osnovna cijena pretplate na njega je 20 dolara godišnje (za HD opciju), no vrlo često ćete naići na kakvu akciju u kojoj ćete godišnju pretplatu platiti tek 12 dolara – u prijevodu, samo dolar mjesečno (plus PDV). Sve da pogledate samo jedan film mjesečno, to je i više nego isplativo.

Kad je riječ o ponudi sadržaja, on je podijeljen u žanrove. Pronaći ćete tako sekcije Znanost, Povijest, Tehnologija, Priroda, Društvo, Lifestyle, te Djeca, unutar svake od njih još 7-8 potkategorija, a u svakoj od njih nalazi se obično nekoliko desetaka naslova. Mahom je riječ o dokumentarcima starima do najviše pet ili deset godina, a široka je ponuda i potpuno novih sadržaja – tako da ćete sigurno pronaći nešto za sebe.

Jednostavno sučelje i kompatibilnost s Chromecastom su za pohvalu
Jednostavno sučelje i kompatibilnost s Chromecastom su za pohvalu

O samoj aplikaciji ne treba trošiti riječi. Ona je pregledna i jednostavna, nudi pretraživanje i "pametne" preporuke prilagođene korisniku, nudi gledanje videa na mobitelu, ali i podršku za streamanje na televizor pomoću Chromecasta. Podržani su i drugi uređaji, kao što su Amazon Fire TV, Apple TV, Android TV i Xbox. Sadržaje je moguće i skinuti na uređaj te gledati offline.

Sigurno će vas zanimati i da ograničenja broja uređaja koji mogu istodobno reproducirati sadržaj s istog korisničkog računa – nema. To znači da možete do mile volje dijeliti svoje pristupne podatke s obitelji i prijateljima, što uz zaista nisku cijenu pretplate čini vrlo primamljivu ponudu za svakog ljubitelja kvalitetnog sadržaja.

Cijene pretplata (na sve dodajte PDV)
Cijene pretplata (na sve dodajte PDV)


Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi