Cx File Explorer - jedan od najboljih besplatnih upravitelja datotekama na Androidu

Aplikacija koje se specijaliziraju za upravljanje datotekama na Android pametnim telefonima definitivno ne nedostaje, no dobar ih se dio za punu funkcionalnost ipak mora platiti. Oni koji traže nešto besplatno, a iznimno dobro opremljeno, trebali bi probati upravo ovaj…

Matija Gračanin ponedjeljak, 26. srpnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Cx File Explorer 
Namjena Upravitelj datotekama na Androidu
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Izbor omiljene aplikacije za upravljanje datotekama na Android pametnom telefonu prilično je individualan, no s nekim se aplikacijama jednostavno ne može pogriješiti. Premda će nekima biti i više nego dostatna aplikacija koja je već došla sa smartfonom, drugi će potražiti nešto daleko moćnije.

To obično podrazumijeva i potrebu da se za punu funkcionalnost mora nešto platiti iako se u dubinama službene trgovine aplikacijama itekako mogu pronaći vrlo zanimljiva besplatna imena. Cx File Explorer upravo je jedna takva aplikacija koja, premda je besplatna, itekako nudi mnogo.

Štoviše, neke od funkcionalnosti kojima raspolaže prilično ugodno iznenađuju. Osim što će poslužiti za ono tipično upravljanja datotekama na pametnom telefonu kao što je brisanje, kopiranje, premještanje, komprimiranje, stvaranje i dijeljenje datoteka i to na unutarnjoj memoriji telefona ili na dodatnoj SD kartici, podržava i rad s datotekama na oblačnim servisima.

Nadalje, do datoteka je moguće pristupiti i putem lokalne mreže pri čemu podržava FTP, FTPS, SFTP, SMB i WebDAV, a posebno je zgodan dodatak mogućnost uspostavljanja FTP poslužitelja na samom telefonu kako bi se do datoteka moglo doći koristeći neki od popularnih FTP klijenata.

Zgodno je i to što omogućava i osnovno upravljanje aplikacijama na smartfonu, a tu je i analiza utroška prostora uz zgodnu vizualizaciju. Bilo kako bilo, svi oni koji traže doista moćnu aplikaciju za upravljanje datotekama koju ne treba platiti ni lipe, svakako bi priliku trebali dati Cx File Exploreru.