Dailymotion - poznata i prilično popularna francuska platforma za streaming videozapisa

Francuski servis za dijeljenje videozapisa spada među najveće platforme ovoga tipa na svijetu, a nastao je prije više od 20 godina te nudi cijeli niz raznovrsnog video sadržaja uključujući filmove, TV emisije, glazbene spotove i drugo…

Matija Gračanin četvrtak, 27. srpnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Dailymotion 
Namjena Poznata video streaming platforma
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Dailymotion je druga najpopularnija i najveća platforma za streaming videozapisa nakon YouTubea, a ističe se golemom ponudom raznovrsnoga video sadržaja u što su uključeni filmove, TV emisije, glazbeni spotovi, video igre, vijesti i još zaista mnogo toga.

Jedna od prednosti Dailymotiona može se naći u činjenici da nastoji korisnicima olakšati pronalazak najzanimljivijih video sadržaja i pomoći da se izbjegne danas sveprisutna prezasićenost sadržajima nudeći pritom platformu putem koje se sadržaj može konzumirati, ali i dijeliti s drugima.

Aplikacija je zgodno osmišljena, a videozapisi se prikazuju u danas vrlo čestom formatu; tako da ih se u beskonačnost pregledava klizanjem po zaslonu. Videozapise je moguće preuzimati, označiti ih kao favorite,  tu je i mogućnost biranja kvalitete videozapisa kao i opcija uključivanja titlova (ako su dostupni), a vrlo ih je lako i podijeliti s drugima.

Osim toga, pretraživanje je zgodno osmišljeno uz već preporuke što bi se možda željelo pretraživati,  tu je i mogućnost stvaranja playlista, kao i neki drugi detalji. Bilo kako bilo, oni koji dosad to još nisu, svakako bi trebali provjeriti što se sve može pronaći na Dailymotionu, a onda odlučiti hoće li ga koristiti redovitije ili tek povremeno kao zamjenu za Youtube.