DevCheck - aplikacija za pregled hardverskih i softverskih mogućnosti Android telefona

Riječ je o besplatnoj aplikacija koja se specijalizira za brzi pregled informacija o Android pametnom telefonu pri čemu će na uvid dati sve informacije o hardveru samoga telefona, njegovom softveru kao i neke druge dodatne mogućnosti…

Matija Gračanin utorak, 28. veljače 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv DevCheck 
Namjena Pregled hardverskih mogućnosti Android telefona
Android Play Store
iOS Nema
Cijena Besplatan / od 3,98 eur od 19,78 eur (Pro)

DevCheck je još jedna besplatna aplikacija koja omogućuje jednostavan uvid u hardverske i softverske mogućnosti Android telefona. U besplatnoj se inačici ne može pohvaliti posebno raskošnim mogućnostima, no zato ono čemu je namijenjena odrađuje onako kako bi se i očekivalo od aplikacije ovoga tipa.

Sučelje je moderno i uredno, a prvi zaslon pokazuje generalni pregled statusa uređaja (zauzeće procesora, stanje baterije, stanje pohrane, osnovne informacije o zaslonu i štošta drugo), dok su druge informacije raspoređene po karticama.

Tako je tu kartica s pregledom hardverskih mogućnosti telefona, zatim temeljni pregled sustava, dio namijenjen bateriji, tu je i pregled mreže, sistemskih i korisnički instaliranih aplikacija, informacije o kamerama ugrađenim u smartfon te pregled dostupnih senzora i podataka sa senzora u stvarnom vremenu.

Besplatna i osnovna inačica je ponešto ograničena, pa ako se želi dobiti podrška za dodatne teme,  zatim za dodatne alate i benchmarkove, malenom alatu namijenjenu nadzoru baterije te drugim stvarčicama, mora se kupiti izdanje Pro koje stoji od 3,98 eura pa sve do 19,78 eura (svatko sam za sebe može odlučiti koliko je spreman honorirati autora aplikacije).