Disciplined - pomaže stvarati zdrave i pozitivne navike kao i izgubiti one loše

Stvaranje zdravih navika i gubitak loših zahtijeva trud, strpljenje te nerijetko promjenu načina života kao i podršku bližnjih i prijatelja. No, tu su i aplikacije koje čitav taj proces čine ipak ponešto lakšim, a jedna od popularnijih je upravo ova…

Matija Gračanin ponedjeljak, 26. veljače 2024. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Disciplined 
Namjena Pomaže stvarati dobre i gubiti loše navike
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 2,49 eur mj, 11,99 eur god ili 29,99 eur jednokratno

Promjena navika nije laka, bez obzira na to je li riječ o stjecanju i onda održavanju novih i zdravih navika ili konačnom napuštanju onih neželjenih i nezdravih. Mnogo je strategija na temelju kojih se može doći do željenoga cilja, a neke od njih podrazumijevaju korištenje specijaliziranih aplikacija baš kao što je Disciplined.

Naime, takve aplikacije ne samo da će pomoći pri održavanju motivacije  kada se želi steći neka zdrava navika ili izgubiti loša, nego omogućava da se na vrlo jednostavan način prati i kako se u tome napreduje, što već samo po sebi može također imati pozitivan utjecaj.

Disciplined nudi vizualno praćenje napretka, prilagođene podsjetnike i notifikacije, prilično dobro osmišljene statističke uvide, podršku za sinkronizaciju podataka te druge sitnice i detalje, a sve je podređeno postizanju zadanog cilja kroz malene, no konzistentne korake koji će dovesti do željene promjene.

Dakako, aplikaciju je vrlo jednostavno koristiti, krasi je zbilja lijepo napravljeno sučelje i doista može pomoći pri stvaranju zdravih navika i gubitku loših. Besplatno izdanje je funkcionalno no ograničeno mogućnostima, dok se za sve značajke mora plaćati pretplata koja stoji 2,49 eura mjesečno, 11,99 eura godišnje ili 29,99 eura jednokratno.