Discord - komunikacijski servis koji koriste gejmeri

Ovo je još jedan od brojnih komunikacijskih servisa, no ovaj se ističe činjenicom da je iznimno popularan među ljubiteljima računalnih igara. Sve to ga čini obveznom opremom na pametnim telefonima i tabletima i to za sve one koji ga već ionako koriste na svojim računalima…

Matija Gračanin petak, 23. listopada 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Discord
Namjena Komunikacijski servis
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Discord je dobro poznati višeplatformski komunikacijski servisi za razmjenu tekstualnih poruka kao i za glasovnu komunikaciju i videokomunikaciju i to namijenjenu ponajprije onima koji su aktivni ljubitelji računalnih igara, ali i svima onima koji vole komunicirati u većim skupinama te žele samostalno formirati komunikacijske zajednice.

Naime, Discordovi poslužitelji organizirani su u kanale koji se bave određenim temama, a tim se kanalima lako pridružiti i onda razmjenjivati tekstualne poruke u stvarnom vremenu te dijeliti  slike, videozapise i drugi sličan sadržaj. Naravno, podržani su glasovni razgovori, ali i videorazgovori s do maksimalno 25 korisnika s time da je moguće formirati i vlastite poslužitelje.

Osim toga, aplikacija nudi i neke dodatne mogućnosti kao što su push notifikacije, slanje izravnih poruka (komunikacija jedan na jedan), jednostavna izrada emojia od vlastitih fotografija te brojne druge zgodne stvarčice.

Klijent na Windowsima, Mac OS-u i GNU/Linuxu nudi i brojne druge stvarčice (primjerice, izravno dijeljenje zaslona s drugima), pa se Discord nameće kao jedno od sjajnih višeplatformskih komunikacijskih rješenja koje ne moraju nužno koristiti samo ljubitelji računalnih igara koji su ga većinom popularizirali.