EasyPark - olakšava korištenje parkirališta i garaža u gradovima diljem Europe i svijeta

Ovo je jedna od aplikacija koju bi oni koji često putuju Europom osobnim automobilom trebali barem probati. Naime, riječ je o aplikaciji koja pronalazak i plaćanje naknade za korištenje parkirališnih mjesta čini daleko lakšim za više od dvije tisuće gradova...

Matija Gračanin petak, 10. lipnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv EasyPark 
Namjena Plaćanje parkinga u brojnim gradovima
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Snalaziti se u višemilijunskim gradovima često samo po sebi nije uvijek jednostavno, a još je teže snalaziti se u prometu i pronalaziti parkirališna mjesta te za njih platiti odgovarajuću naknadu. Srećom, postoje aplikacije baš kao što je EasyPark koje upravo to čine bezbolnijim iskustvom.

Sve počinje tako da se registrira svojim brojem telefona, a onda valja izabrati jednu od ponuđenih zemalja u kojima se želi pronaći i platiti parking (trenutačno je podržano 22 države unutar aplikacije) te odabrati način plaćanja (kreditna ili debitna kartica ili Paypal).

Nakon toga su stvari prilično jednostavne; označi se lokacija gdje se želi parkirati, naznači trajanje parkirališne karte (jasno je naznačeno maksimalno trajanje parkirališne karte) te se putem aplikacije plati naknada. Naravno, prije nego parkirališna karta istekne, aplikacije će o tome pravovremeno obavijestiti (namješteno je na 15 minuta, no to se može dodatno podesiti).

Pri tome samo treba obratiti pozornost na to da se obavijesti putem SMS poruka naplaćuju, dok je najbolje primati push notifikacije putem same aplikacije i tako izbjeći dodatne troškova. Osim toga, zgodan je detalj što će aplikacija automatski izračunati parkirališnu naknadu ovisno o gradu, lokaciji i zoni parkiranja i drugim parametrima.

Drugim riječima, EasyPark zgodno je osmišljena aplikacija koja ponešto olakšava pronalazak parkirališnih mjesta, ali zato plaćanje parkirališne karte čini daleko jednostavnijim iskustvom u brojnim gradovima diljem svijeta i pogotovo u Europi.