ElectroBox - praktična aplikacija namijenjena elektroničarima, električarima i studentima

ElectroBox je praktična aplikacija za inženjere i studente koja na jednom mjestu okuplja niz informacija koji se tiču elektronike i povezanih uređaja, skupa sa šačicom korisnik kalkulatora i dodatnih alata prilagođenih iskusnim inženjerima, entuzijastima i totalnim početnicima…

Matija Gračanin ponedjeljak, 27. studenog 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv ElectroBox
Namjena Mobilni pomoćnik za elektroniku
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Beplatan / 1,32 eur

ElectroBox je aplikacija namijenjena svima koji se moraju baviti elektronikom, bilo da je riječ o inženjerima, studentima ili onima kojima je rad s elektronikom samo hobi. U suštini nudi šačicu korisnih kalkulatora, ali tu je i niz drugih prilično korisnih informacija.

Između ostalog, tu je katalog različitih mikrokontrolera s osnovnim tehničkim karakteristikama i značajkama, skupa s prikazom konektora s oznakama funkcija svakog pojedinog pina. To slijedi i pregled niza poznatih sučelja i konektora, od USB-a i serijskih sučelja, preko mrežnih sučelja i video sučelja (DVI, HDMI) pa sve do sučelja za čitače kartica ili sučelja u automobilima te brojnih poznatih konektora. Naravno, za svako je sučelje dostupan i prikaz funkcija svakoga pina.

Tu su i drugi korisni resursi pa je lako moguće pregledavati razne specifikacije i tablične prikaze; od USB-a, preko električne otpornosti i provodnosti, pa sve do prikaza standardnih vrijednosti otpornika i kondenzatora, prikaza niza podatka o baterijama i još štošta drugo.

Drugim riječima, uz općenite informacije te brojne kalkulatore kao što je onaj za računanje ukupnog otpora u strujnim krugovima, računanje izlaznog napona analogno-digitalnih pretvarača, te brojnih drugih, ElectroBox se jednostavno nameće kao odličan mobilni pomoćnik svima onima koji na bilo koji način moraju raditi s elektronikom i sklopovljem. Naravno, sve je besplatno uz prikazivanje oglasa, no njih se može riješiti plaćanjem 1,32 eura.