Flipboard - poznati agregator novosti koji vijesti prezentira u formi digitalnog časopisa

Riječ je o prilično dobro poznatoj aplikaciji koja omogućava u čitanju novosti iz brojnih izvora pri čemu su vijesti prezentirane u obliku digitalnog časopisa. Osim što odlično radi na pametnim telefonima, još bolje izgleda i funkcionira na tabletima…

Matija Gračanin srijeda, 14. prosinca 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Flipboard 
Namjena Digitalni personalizirani časopis
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

Flipboard je jedna od onih aplikacija koju zapravo ne treba posebno predstavljati, no korisno je povremeno na nju podsjetiti za one koji su je nekim čudom dosad propustili. Dopast će se svima koji kroz vizualno zgodno osmišljeno sučelje na jednom mjestu uživati i novostima prikupljenih iz brojnih izvora.

Sve počinje tako da se izabere najmanje tri kategorije novosti koje se želi čitati, a onda proći kroz još nekoliko koraka pri čemu je uputno otvoriti i korisnički račun (inicijalno se ovaj korak može preskočiti). Ubrzo će se prikazati zgodno organizirani sadržaj koji se može pregledavati listanjem uz prepoznatljivu animaciju po kojoj je aplikacija zapravo dobila i naziv (u postavkama je moguće namjestiti i da se po sadržaju skrola).

U svakome je trenutku moguće pregledavati vijesti samo po jednom odabranoj kategoriji, a iz korisnički je račun novosti moguće komentirati i dijeliti s drugima. Tu je i mogućnost pretraživanja, kao i podrška za notifikacije (prilično je detaljno moguće namjestiti za što se točno žele dobivati obavijesti).

Moguće je pratiti i druge korisnike, povezati se s društvenim mrežama, birati između regionalnih izdanja (Hrvatska se ne nalazi na popisu), dodavati željene kategorija na početnu stranicu aplikacije i drugo. Ukratko, ovo je jedna od lijepo napravljenih aplikacija za elegantno praćenje novosti koja se s spravom može svrstati u obveznu opremu svakoga pametnog telefona.