Foodie - posebno optimizirana aplikacija za fotografiranje hrane

Foodie je fotografska aplikacija namijenjena svima koji ne mogu odoljeti porivu da fotografiraju jelo koje se upravo spremaju pojesti, a onda da tu sliku podijele s drugima. Ključna je prednost to što nudi hrpicu filtera osmišljenih tako da jelo izgleda čim bolje, a sama fotografija profesionalnije…

Matija Gračanin petak, 4. studenog 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Foodie 
Namjena Aplikacija za fotografiranje hrane
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan

Trend objavljivanja fotografija jela na društvenim mrežama ne jenjava i ima mnogo onih koji jednostavno ne mogu odoljeti da jelo koje se upravo spremaju objedovati ne fotografiraju i tu sliku onda podijele s drugima. Foodie je samo jedna od aplikacija koja će se upravo takvima dopasti.

Naime, riječ je o aplikaciji koja se specijalizira za fotografiranje hrane, a njezina specifičnost u odnosu na druge aplikacija namijenjene općem fotografiranju, može se naći u nešto više od tridesetak dostupnih filtera posebno namijenjenih slikanju kulinarskih delicija.

Tu je i poseban vodič koji pomaže i olakšava okomito fotografiranje jela (tako da pametni telefon bude smješten ravno iznad jela), mogućnost kasnije dorade fotografije kako bi se ona pretvorila u pravo malo remek-djelo nakon čega ju je moguće izravno podijeliti putem poznatih društvenih mreža. Doduše, to nije sve i Foodie nudi i niz dodatnih mogućnosti.

Tako je tu tajmer, mogućnost snimanja videozapisa uz mogućnost korištenja nekoliko zgodnih filtara uživo, automatsko zamućivanje slike, mogućnost podešavanja svjetline te upravljanje ugrađenom bljeskalicom i drugo. Zapravo, Foodie se bez problema može koristiti i za fotografiranje drugih scena, tema i subjekata, a ne samo za fotografiranje jela dok joj u prilog ide i činjenica to što je aplikacija posve besplatna.