ReLens - napredna kamera koja nudi mogućnosti nalik onima koje nude DSLR-ovi

Riječ je o naprednoj alternativnoj kameri za pametne telefone koja ih je, zahvaljujući mogućnostima, sposobna pretvoriti u napredne mobilne digitalne kamere koje se karakteristikama približavaju moćnijim i neupitno fotografski kvalitetnijim DSLR-ovima…

Matija Gračanin četvrtak, 23. ožujka 2023. u 01:28
OSNOVNI PODACI
Naziv ReLens 
Namjena Pretvara mobilne telefone u svojevrsne DSLR-ove
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 22,92 eur (Pro)

Alternativnih kamera za pametne telefone definitivno ne nedostaje, a dobar ih se dio želi nametnuti kao idealno rješenje koje će smartfone pretvoriti u mobilne fotoaparate koji se mogućnostima približavaju DSLR-ovima. ReLens je upravo takva aplikacija koja, mora se to priznati, do određene razine doista opravdava nastojanje da pametne telefone pretvori u amaterske i profesionalne DSLR-ove.

Doduše, uvijek na umu treba imati da su ovakve aplikacije ipak djelomično ograničene mogućnostima hardverske kamere ugrađene u pametnom telefonu, dok se ReLens i znatno oslanja na AI algoritme kako bi se postigli efekti koji su inače tipični na DSLR-ovima s različitim objektivima. Štoviše, ReLens to ni ne skriva, a nudi i neke vrlo specifične mogućnosti.

Najbolji bi primjer bila mogućnost emulacije fotografiranja upravo hrpicom klasičnih objektiva; nešto što se rjeđe može vidjeti u aplikacijama ovog tipa (u besplatnom izdanju nisu dostupni svi objektivi). Dakako, pritom je moguće vrlo precizno upravljati raznim parametrima, a svakako je dobro to što je moguće parametre primjenjivati i na već snimljene fotografije koje se nalaze u galeriji kao i to da aplikacija nudi praktični vodič kako bi se upoznalo s raskošnim karakteristikama koje nudi.

Dakle, uz niz naprednih mogućnosti te od korisnika vrlo hvaljenog bokeh efekta, tu je i čitav niz drugih opcija i ugrađenih alata koji su podređeni pružanju apsolutne kreativne slobode pri fotografiranju i postizanju fotografija koje se doista mogu činiti kao da su snimljene upravo DSLR-ovima. Osnovna inačica aplikacije je besplatna i ponešto ograničena, a sve se mogućnosti mogu dobiti za 22,99 eura jednokratno.