Footpath Route Planner - planiranje ruta za trčanje, pješačenje ili vožnju biciklom

Premda je na prvi pogled riječ o tek još jednoj aplikaciji koja nudi navigaciju pri različitim aktivnostima, ova se od drugih ističe činjenicom da je ponajprije namijenjena planiranju ruta kuda će se kretati, a koje je moguće jednostavno crtati klizanjem prstom po zaslonu…

Matija Gračanin četvrtak, 29. travnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Footpath Route Planner
Namjena Planiranje ruta za razne aktivnosti
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 189 kn godišnje (Elite)

Dolaskom ljepšeg vremena sve će se više moći provoditi na otvorenom, a to znači da opet dolazi vrijeme kada se valja upustiti u otkrivanje novih odredišta i lokacija kojima se može pješačiti, planinariti ili voziti bicikl. Footpath Route Planner, baš kao što mu samo ime kaže, aplikacije je koja pomaže unaprijed planirati rutu kojom će se kretati.

Naravno, to znači i da će se, jednom kada se krene željenom rutom, dobivati i jasne navigacijske upute kako bi se uspješno došlo na cilj od planiranog polazišta. Specifičnost je činjenica da će se ruta na prikazanoj mapi moći slobodno ocrtati klizanjem prstom, a onda će aplikacija popraviti zacrtanu putanju uzimajući u obzir najbliže dostupne puteve.

Footpath Route Planner će automatski izračunati udaljenost od polazišta od cilja, može prikazati i visinsku razliku, a tu su i neke druge mogućnosti. Tako je, na primjer, moguće ocrtane rute snimati kako bi ih se koristilo kasnije, sve je rute moguće podijeliti s drugima, a tu je i podrška za format GPX pa je moguće uvoziti tako pripremljene pješačke rute.

Osnovna inačica je limitirana no zato besplatna, dok se u izdanju Elite dobiva čitav niz korisnih mogućnosti. Između ostalog, na raspolaganje će se dobiti topografske mape, podrška za tipičnu turn-by-turn navigaciju, korištenje dostupnih mapa i kad nema internetske veze, mogućnost izvoza u format GPX, a tu je i podrška za popularne GPS uređaje. Ukratko, svi oni koji Footpath Route Planner planiraju koristiti ozbiljnije, trebali bi ozbiljno razmisliti da plate godišnju pretplatu od 189 kn za inačicu Elite.