Glazbena plaftorma za streamanje originalne glazbe – SoundCloud

SoundCloud je najveća svjetska platforma na streamanje glazbe s više od dvjesto milijuna pjesama i glazbenom zajednicom koja broji više od 20 milijuna umjetnika diljem svijeta. Ovo je službena aplikacija putem koje će se uživati u već nekim poznatim, ali i sasvim novim pjesmama i glazbenicima…

Matija Gračanin četvrtak, 17. rujna 2020. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv SoundCloud
Namjena Glazbena plaftorma
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / Go (5,99 USD mjesečno) / Go+ (9,99 USD mjesečno)

Svi oni kojima je mrsko plaćati mjesečnu pretplatu kako bi uživali u glazbi, u ovoj će glazbenoj platformi i aplikaciji pronaći nepresušan izvor originalne glazbe. Doduše, trebat će tolerirati oglase i činjenicu da  je potrebno otvoriti korisnički račun, no zauzvrat će se na raspolaganje dobiti ogromna fonoteka, zahvaljujući kojoj će se moći upoznati s radovima potpuno novih i do sada neproslavljenih glazbenika.

To zapravo znači da se na ovome servisu neće pronaći najnoviji hitovi, proslavljeni bendovi i glazbenici koji dominiraju top ljestvicama, ali to ne znači da na ovoj platformi objavljuju isključivo anonimci. Glazbe ima doista mnogo, a kada je potrebna, primjerice, glazba za koncentraciju i učenje – ovdje će se naći hrpa upravo prikladnih skladbi i pjesama.

Ključna prednost SoundClouda nalazi se upravo u činjenici da će se ovdje moći čuti glazbeni uraci koje se ne mogu naći na drugim servisima i platformama. Sama aplikacija nije loše odrađena, izgleda uredno, moderno i dotjerano, a nudi neke zgodne mogućnosti. Primjerice, dobivat će se prijedlozi koju bi glazbu trebalo slušati već prema navikama.

Tu je i pretraživanje podcastova, mogućnost povezivanja izravno s glazbenicima i drugim slušateljima, stvaranje vlastitih playlista kao i uživanje u glazbi u već postojećim i mnogobrojnim playlistama. Naravno, na platformi može sudjelovati bilo tko i sam doprinositi osobnim glazbenim stvaralaštvom.

Osnovna inačica aplikacije je besplatna, dok se za više mogućnosti i izbjegavanje oglasa valja plaćati pretplata. Tako izdanje Go stoji oko šest dolara mjesečno, dok je izdanje Go+ u kojemu se dobiva glazba više kvalitete i pristup cjelovitom katalogu te neke druge mogućnosti, stoji oko deset dolara mjesečno.