Google Arts & Culture - vrhunska aplikacija za otkrivanje umjetnosti i kulture

Riječ je o stvarno odličnoj Googleovoj aplikaciji putem koje je moguće pregledavati umjetnine, artefakte te otkrivati brojne kulturne baštine u više od dvije tisuća muzeja diljem svijeta, arhiva i organizacija koje su sklopile partnerstvo s Googleovim kulturnim institutom…

Matija Gračanin srijeda, 24. studenog 2021. u 09:08
OSNOVNI PODACI
Naziv Google Arts & Culture 
Namjena Otkrivanje umjetnosti i kulture
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Google Arts & Culture je jedna od onih aplikacija koje svakako vrijedi imati na svojem pametnom telefonu, a njezina ključna vrijednost nalazi se u tome što omogućava jednostavno upoznavanje s brojnim kulturnim baštinama kao i mogućnost pregledavanja ogromnog broja umjetnina te drugog zanimljivog sadržaja.

Štoviše, s Googleovim kulturnim institutom koji stoji iza ove aplikacije partnerstvo je sklopilo više od dvije tisuće kulturnih institucija i više od 80 zemalja diljem svijeta (među njima se nalazi i Hrvatska), a one putem ove svojevrsne platforme omogućavaju upoznavanje s vlastitom kulturom i posebnostima.

Dakako, ne treba niti spominjati cijeli niz podataka zahvaljujući kojima je moguće naučiti više o slavnim umjetninama, tu su i zanimljive priče i detalji, a tu je i mogućnost pretrage umjetnina po boji i prema vremenskom razdoblju. No to je tek mali dio onoga što Google Arts & Culture može ponuditi.

Tako su tu i brojne naprednije mogućnosti i značajke kao što je podrška za proširenu stvarnost, panoramski 360 videozapisi, virtualni obilasci, ugrađeni alat koji može prepoznati o kojoj je umjetnini riječ (samo se treba uperiti kamera pametnog telefona), otkrivanje portreta koji nalikuju na vas (Art Selfie) te još doista mnogo toga vrijedno otkrivanja i eksperimentiranja.

 

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi