Humit - društvena mreža za dijeljenje i otkrivanje nove glazbe

Riječ je o svojevrsnoj društvenoj mreži koja omogućava da se putem nje jednostavno podijeli glazba s drugima. Konkretnije, s drugima će se podijeliti isječak u trajanju trideset sekundi, a na taj će se način putem ove mreže moći otkrivati sasvim nova i potencijalno zanimljiva glazba…

Matija Gračanin ponedjeljak, 6. rujna 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Humit 
Namjena Društvena mreža za dijeljenje glazbe
Android Google Play
iOS App store
Cijena Besplatan

Humit je relativno nova društvena mreža namijenjena ponajprije onima koji vole otkrivati novu glazbu. Naime, putem nje se mogu dijeliti isječci od trideset sekundi (autori ove društvene mreže ih nazivaju humovima – djelićima koji će se pjevušiti) i na taj način svojim pratiteljima omogućiti da otkrivaju novu glazbu.

Na umu treba imati da Humit nije glazbeni streaming servis i putem njega se zapravo mogu slušati isključivo podijeljeni kratki isječci, dok će se pjesme u punom trajanju morati potražiti negdje drugdje (Youtube ili Soundcloud mogu poslužiti kao sjajan besplatan izvor glazbe).

Osim one temeljne namjene, Humit nudi i čitav niz drugih zgodnih stvarčica. Tako je tu Reel mode za lakše pregledavanje podijeljenih glazbenih isječaka, zatim mogućnost razmjene poruka u stvarnom vremenu, zatim su tu postaje koje su zapravo moderirane zajednice osmišljene prema glazbenim raspoloženjima i žanrovima, a tu su i druge stvarčice.

Tako je, primjerice, kod dijeljenja humova moguće dodati animirane GIF-ove, tu je podrška i za dijeljenje povijesti slušanja sa Spotifyja te drugo. Bilo kako bilo, Humit je društvena mreža za ljubitelje glazbe koja pokušava nadomjestiti izostanak izraženijih društvenih karakteristika glazbenih playera i sami glazbenih streaming servisa.