iScanner - mobilni skener koji nudi i šačicu drugih zanimljivih mogućnosti

S više od 80 milijuna korisnika, ova se aplikacija koja pretvara pametne telefone u sposobne mobilne skenere, pozicionira kao najpopularnija aplikacija toga tipa. Štoviše, nudi i neke specifične mogućnost koje se rijetko kada mogu vidjeti kod konkurencije…

Matija Gračanin ponedjeljak, 10. listopada 2022. u 08:42
OSNOVNI PODACI
Naziv iScanner 
Namjena Mobilni skener s dodatnim mogućnostima
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 159 kn godišnje

Na prvi pogled iScanner djeluje tek kao još jedna solidno opremljena aplikacija koja će bilo koji pametni telefon pretvoriti u mobilni skener, no čim se  malo dublje zagrebe ispod površine, ubrzo se uvidi da se ova aplikacija itekako izdvaja iz gomile sličnih rješenja. Očito je to prepoznalo i više od 80 milijuna korisnika s koliko se ova aplikacija može pohvaliti.

Dakle, osim što će poslužiti za vrlo jednostavno i kvalitetno skeniranje tipičnih dokumenata, dostupan je i poseban modalitet rada koji je prilagođen za skeniranje osobnih dokumenata i putovnica. Tu je i podrška za prepoznavanje tiskanog teksta, a sami će skenirani dokumenti čarobno biti poravnati te će biti ispravljeni klasični problemi s perspektivom.

Osim toga, tu je ugrađeni editor dokumenata koji omogućava da se u skenirane dokumente ubaci potpis, ali koji će i omogućiti korekciju boja te općenito doraditi netom skenirani dokument kao i izvoditi neke tipične radnje (spajanje ili cijepanje dokumenata u PDF-u, dodavati vodeni žig, ubacivati stranice i slično). No, to je tek dio onoga što iScanner može ponuditi.

Tako je tu i poseban modalitet rada koji će pomoći pri rješavanju različitih matematičkih zadataka, čitač QR kodova, pa čak i mogućnost brojanja sličnih objekata uz pomoć kamere ugrađene u pametni telefon. Naravno, podržani su oni tipični formati, a dokumente je moguće pospremiti na unutarnju memoriju telefona ili podijeliti na druge servise.

Nema što, iScanner ne samo da je raskošno opremljena aplikacija za skeniranje dokumenata, nego se može pohvaliti i činjenicom da svoj posao odrađuje prilično dobro. Stoga, svi oni koji još uvijek nisu pronašli aplikaciju s kojom bi u pokretu skenirali dokumente, svakako bi trebali provjeriti što im sve može ponuditi ova za cijenu od 159 kn godišnje.