Jango Radio - zanimljiv servis za besplatno slušanje glazbe

Riječ je o relativno popularnom glazbenom servisu putem kojega je moguće sasvim besplatno uživati u omiljenoj glazbi no u okviru onoga što može ponuditi internetski radio. Doduše, ključna mu je prednost to što je moguće stvarati vlastite prilagođene postaje…

Matija Gračanin četvrtak, 8. travnja 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Jango Radio
Namjena Servis za internetski radio
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Servisa i aplikacija za slušanje internetskog radija definitivno ne nedostaje i dok se neke pokušavaju nametnuti isključivo ogromnim brojem radijskih postaja koje je moguće slušati, drugi se servisi pokušavaju istaknuti nekim zanimljivim mogućnostima. Jango Radio spada u potonju skupinu.

Naime, iako je riječ o manje ili više klasičnom servisu za internetski radio, izdvaja se činjenicom da naglasak stavlja na personalizaciju i nudi mogućnost da se pronalazi i sluša glazba omiljenih glazbenika, a ne isključivo već prethodno pripremljen program neke internetske radijske postaje ili one koje svoj program emitiraju i putem Interneta.

Sve što je potrebno učiniti jest utipkati omiljenog pjevača ili bend, a Jango Radio će u tren oka ponuditi postaje na kojima se može slušati željena glazba i pri tome čak i određivati koje se sve glazbenike ili bendove unutar te postaje želi slušati.

Slično kao i kod drugih servisa, i kod ovoga je moguće birati između stotina već dostupnih postaja koje su raspoređene prema glazbenom žanru i slično.  Pri svemu tome mu u prilog ide i činjenica da reprodukcija glazbe neće biti prekidana reklamama, a svakako je zgodno i to što je pjesme moguće preskakati.

Osim toga, moguće je stvoriti i liste više postaja koje mogu biti nasumično reproducirane, tu je i opcija postavljanja tajmera za spavanje,  filtriranje glazbe uvredljivog sadržaja ili jezika te drugi. Kvaliteta zvuka je prilično dobra, ako se sve uzme u obzir, pa se Jango Radio definitivno pozicionira kao jedan od najboljih besplatnih servisa za slušanje internetskog radija.