Khan Academy - odličan servis za edukaciju s mnoštvom besplatnih lekcija

Khan Academy spada među najpoznatije edukacijske servise putem kojega je moguće učiti o gotovo bilo čemu, od matematike i znanosti, preko ekonomije i financija, pa sve do računalstva i umjetnosti. Ono što je najbolje jest da je namijenjen baš svima i da je sasvim besplatan…

Matija Gračanin ponedjeljak, 8. veljače 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Khan Academy
Namjena Besplatan edukacijski servis
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Cjeloživotno učenje se već odavna smatra iznimno važnim ciljem, a tijekom vremena je nastao čitav niz raznovrsnih edukativnih servisa koji upravo taj koncept približava doslovce svima. Khan Academy je neprofitna udruga koja stoji iza jednog od najpoznatijih edukacijskih servisa putem kojega se mogu svladavati različita područja.

Tako je moguće učiti o različitim područjima u matematici i znanosti, zatim ekonomiji i financijama, pa sve do računalstva, umjetnosti i književnosti pa čak i životne vještine. Lekcije i područja su prilagođena svim dobnim skupinama, pa se tako s ovim servisom mogu poslužiti i djeca i odrasli različitih stupnjeva obrazovanja i zanimanja.

Štoviše, tu je i posebna aplikacija namijenjena specifično djeci, Khan Academy Kid‪s.

Čitav koncept je odlično osmišljen, a uz brojne mudro osmišljene edukativne sadržaje, tu su i besplatne video lekcije koje čitav koncept učenja čine jednostavnijim i ugodnijim iskustvom. Dakako, poznavanje engleskog jezika je preduvjet, a premda postoji i lokalizirani sadržaj na druge jezike, nije lokaliziran na hrvatski jezik.

Sve što je dostupno na servisu Khan Academy sasvim je besplatno, no kako je riječ o neprofitnoj udruzi, prihvaćaju se donacije. Osim toga, na umu valja imati i da, premda službene aplikacije ovoga servisa nude dobar dio mogućnosti, za sve ono što Khan Academy može ponuditi, potrebno ga je koristiti putem web preglednika.